Smarta reseappar

Nu kan då få hela ön i din ficka. Vi guidar dig till smarta appar att använda på resan.

På semestern är det många som loggar ur, kopplar bort och stänger av. Med all rätt. Det kan det dock vara en bra idé att ta med din läsplatta eller smarta telefon på resan för det finns idag en hel uppsjö med digitala verktyg som kan hjälpa dig att få ut mer av ditt besök. Vi pratar såklart om appar.

Vare sig du söker en badstrand, en butik eller restaurang så finns det en app som kan hjälpa dig på vägen. Det kan då handla om allt från att boka till resa till Gotland till att hitta aktuella öppettider för olika butiker, hantverkare eller restauranger. Vi har listat några av de appar som du bör kolla in men det finns även fler att hitta i de olika appbutikerna.

Öppet Gotland

Vår alldeles egna smarta app heter Öppet Gotland och den ger dig tillgång till aktuella öppettider för restauranger, butiker, besöksmål och mycket annat, så att du vet vad som är öppet när du behöver det, där du behöver det. Informationen rapporteras in och uppdateras av företagen själva. Finns för Iphone och Android

Arrival Guides

Kolla in vår destinationsguide i appen ArrivalGuides Offline Guides. Där hittar du tips på saker att se, göra, äta och mycket mer. Dessutom finns den tillgänglig på flera språk. Finns för Iphone och Android.

Destination Gotland

Har du inte bokat din resa än? I så fall kan du göra det via Destination Gotlands app. Där hittar du även aktuell trafikinformation. Finns för Iphone och Android.

Visby: map app

Visby: map app är en guidekarta som du kan ladda ner till din smartphone. När du klickar på en platspunkt får du upp information och på flera av dessa ingår ljudspår där du kan lyssna på en guide. Visby: map app omfattar historiska platser, vackra platser, ett urval restauranger och caféer, samt annan turistinformation som exempelvis toaletter. Appen har tagits fram av Gotlands Cykeluthyrning.

Gotland Film Safari

Gotland ur filmens perspektiv, hitta inspelningsplatser mm.

Gotlandsguiden

En app som innehåller information om allt från badstränder till återvinningsstationer. Finns för Iphone och Android.

Gutamål

På Gotland behövs (oftast) ingen reseparlör men om du vill utforska det gotländska språket Gutamål så finns det en alldeles utmärkt app för ändamålet. Finns för Iphone och Android.

Fler användbara appar hittar du i din appbutik.

 

NULL