En kreativ och magisk plats att arbeta på

Både frilansare och stora organisationer flyttar till Gotland. Här är det enkelt att få till allt det som är svårt på andra ställen. Här finns bred kompetens, välkomnande nätverk och bra kommunikationer. Självklara saker som att knacka på och fika med dina kontakter på banken och kommunen eller bara småsnacka med din konsultbyrå på stan gör att det är lätt att både komma igång och växa.

Faktum är att Gotland är ett av de företagstätaste länen i landet med sina 7500 företag. På Gotland är det inte konstigt att vara företagare eller anställd, och många kombinerar sin anställning med att vara företagare. Det gotländska näringslivet domineras av lantbruk och turism som har en stark tradition på ön men det finns också många tjänsteföretag och den kulturella och kreativa sektorn växer hela tiden. Region Gotland är den i särklass största arbetsgivaren och har runt 240 olika yrken, fördelat på nästan 6000 anställda.

Gotlands klimat och jordmån ger känslan av sydligare breddgrader. Ett exotiskt och särpräglat utbud av närproducerade och ekologiska kvalitetsråvaror ger perfekta förutsättningar för exempelvis krögare som tillsammans med lantbrukare och livsmedelsproducenter kan testa och förverkliga idéer och drömmar. Är du entreprenör kommer du snabbt att se möjligheterna inom bl. a besöksnäringen. Här finns en genuin turismtradition och kompetent arbetskraft. Du kan mixa din verksamhet med strand och hav, vilda äventyr och rofyllda kulturmiljöer.

Genier dras till Gotland – så enkelt är det

Många och snabba flighter till och från Gotland gör att du året runt är i centrum av ditt nätverk. Designers, fotografer, arkitekter och musiker älskar de kreativa förutsättningarna i kombination med tillgängligheten till Stockholm, Göteborg och Malmö. Fler och fler lockas av möjligheten att bo på Gotland och arbeta på fastlandet och både flyget och färjan erbjuder förmånliga alternativ för den som pendlar. Eller varför inte arbeta på distans nu när Gotland i princip har fiber överallt.

Hjälpsnöre

Oavsett om du söker arbete eller tar med dig företaget så kan vi hjälpa dig att påbörja din flytt till Gotland. Här har vi samlat en del kontaktuppgifter som gör det enkelt för dig. Hittar du ändå inte det du behöver, hör av dig så ser vi till att du kommer igång.

 

NULL