Höstens höjdpunkter

Hösten på Gotland är härlig med skiftande färger och klar, frisk luft. I naturen finner du ett härligt lugn och på caféer, restauranger och butiker har du kanske lite mer utrymme än på sommaren. Men även om tempot går ner en aning har vi ett imponerande utbud av evenemang för stora och små. Här är Turistbyråns hetaste tips på vad du inte ska missa i höst!

 

Visbydagen & Kultur i natten 6-8/10

För 22:a året i rad arrangeras Visbydagen för att fira den moderna världsarvsstaden Visby och som vanligt kombineras dagsprogrammet med spännande ”Kultur i natten”. Dagtid blir det marknad, stadsvandringar, föreläsningar och visningar av kulturhus att tillfredsställa den vetgirige. På kvällen blir det skräckfilm, musik, teater, poesi och mycket mer.

Bättre begagnat

Ett glatt möte med prostata, sura gubbar och fäder. Varför leta efter något nytt när det finns Bättre Begagnat… En show framförd av de tre vilsne männen Lennart Bäck, Thomas Sundström och Ulf Grönhagen. Länsteatern turnerar runt ön med föreställningen hela hösten.

GotlandsMusikens Konsertserie

Flera gånger under hösten arrangeras konserter med olika artister på Wisby Strand och runt om på ön.

Thomas Di Leva i Visby domkyrka

Se Thomas Di Leva i domkyrkan när han gästar Visby på sin kyrkoturné.

Copyright ©Peter Knutson

Gotland Grand National 28/10

Världens största motorcykeltävling som arrangeras på Tofta Skjutfält.

DSC_1621

Spökparad 28/10

Klä ut dig själv och hela familjen och följ med på en spökparad genom Visby!

SONY DSC

Jazzklubben

Varannan torsdag kan du gå på Jazzklubb på Munkkällaren, köp endast konsertbiljett eller kombinera med en middag i restaurangen.

Höstlovskul på Fornsalen

Följ med på en tur med ficklampa när museet stänger för natten och möt gestalter från det förflutna eller höstlovspyssla i barnverkstan.

med ficklampa

Visby Wine & Beer Festival

Ta tillfället i akt och mingla med likasinnade samt träffa genuint kunniga bryggare och vinagenter för att lära dig mer. Mässan kommer att fyllas med över 250 produkter från hela världen och flera mikrobryggerier finns representerade.

Lill Lindfors på Wisby Strand 18/11

Lill tillhör en av Sveriges ”bredaste” och absolut populäraste artister och det bevisar hon i den här konserten på Wisby Strand som består av bl.a. latinmusik, kända klassiker, musik från den nya CD-n, Evert Taube-Cornelis Wreesvijk-Olle Adolfsson- och allt blandat med mycket humor.

Gotland Pride 14-19/11

Gotlands egen Pridefestival med massor av programpunkter i regnbågens färger!

dsc02371

Gotländsk tryffel

17-19 november hålls årets Tryffelfestival med bland annat marknad, seminarium och middag. I Ljugarn anordnas det tryffelsafari och tryffelmiddag under flera helger i höst.

10091215

 

Biljetter

Evenemangsbiljetter till det mesta hittar du hos Turistbyrån, vi är Ticketmasterombud!

Öppet Gotland

Missa inte att ladda ner appen Öppet Gotland, där kan du se vilka restauranger, caféer, sevärdheter, gårdsbutiker mm som har öppet på ön.

 

 

NULL