Fira påsken på ön

Nu är det snart påsk och förhoppningsvis ser du fram emot en härlig ledighet på ön. Här har vi samlat några tips till dig som besöker oss!

Den årliga påskmarschen

Påskparad med ca 4000 påskkäringar. Både vuxna och barn klär ut sig och har möjlighet att vinna fina priser. Alla utklädda barn får ett påskägg!

 

Besök Lummelundagrottan

Grottan har en visning varje dag klockan 10.00 (11-23 april).

Påskfestival Gotland 

Festivalen inbjuder till ett spännande program under en hel vecka med konserter, filmvisningar och konstutställningar. Syftet är att med konstnärliga uttryck förmedla påskens budskap både i kyrkor och i det offentliga rummet.

Påsklovspyssel på Fornsalen

Pyssla din egen påskkärring, måla ditt påskägg eller tillverka en påskkyckling på vårt prisbelönta museum.

Museum Lars Jonsson och Vamlingbo Prästgård

Konstnären Lars Jonsson har sitt museum öppet hela påsken, även café.

naturum Gotland

Förutom den vanliga verksamheten på naturum finns det även påskpyssel för barnen.

Fenomenalen

Förutom Fenomenalens ordinarie utbud bjuds det på vattenshower, vattenexperiment och regionens Spara vatten-kampanj (mån-tor). Fenomenalen har också öppet lör-sön med ordinarie utbud.

Mördar-Anders

Passa på att se de sista föreställningarna av den kritikerrosade föreställningen Mördar-Anders och hans vänner på Länsteatern.

Klättra i silon

Prova att klättra på Visbys häftiga inomhusvägg i den gamla sockersilon.

Uppleva ön

Många restauranger, caféer, ateljéer, butiker och sevärdheter öppnar upp sina dörrar i påsk, Sylvis döttrar på Fårö, Majstregården vid Hoburgen, Körsbärsgården, Lummelundagrottan och Katthammarsviks rökeri är några av alla besöksmål och matställen du hittar i vår app Öppet Gotland. Vill du ha fler tips är du välkommen att besöka eller kontakta oss på Turistbyrån så hjälper vi dig.

NULL