Fira påsken på ön

Nu är det snart påsk och förhoppningsvis ser du fram emot en härlig ledighet på ön. Här har vi samlat några tips till dig som besöker oss!

Den årliga påskmarschen

Påskparad på skärtorsdagen med ca 4000 påskkäringar. Både vuxna och barn klär ut sig och har möjlighet att vinna fina priser. Alla utklädda barn får ett påskägg!

Påskfestival Gotland 

Festivalen inbjuder till ett spännande program under en hel vecka med konserter, filmvisningar och konstutställningar. Syftet är att med konstnärliga uttryck förmedla påskens budskap både i kyrkor och i det offentliga rummet.

Lummelundagrottan

18-22 april har Lummelunda två visningar per dag, 10.00 och 12.00.

Lummelundagrottan

Påsklovskul på Fornsalen

Tävlingar, pyssel och spännande familjevisningar på vårt prisbelönta museum. Här finns även den roliga lekavdelningen Skepp & Skoj.

Museum Lars Jonsson och Vamlingbo Prästgård

Konstnären Lars Jonsson har sitt museum öppet hela påsken, även café.

naturum Gotland

I Vamlingbo på södra Gotland ligger naturum, en modern utställning om Gotlands natur och en hel del skoj för barn. Öppnar för säsongen 18/4.

Fenomenalen

Gotlands eget science center för barn.

Anna & Jacob Dubbe

Missa inte Länsteaterns pjäs Anna & Jacob Dubbe, en gotländsk Romeo&Julia-saga där verkligheten överträffar dikten.  Fylld av märkliga, illvilliga, vänliga och färgstarka personligheter.

Uppleva ön

Många restauranger, caféer, ateljéer, butiker och sevärdheter öppnar upp sina dörrar i påsk, i vår app Öppet Gotland ser du enkelt vilka som har öppet. Vill du ha fler tips är du välkommen att besöka eller kontakta oss på Turistbyrån så hjälper vi dig.

 

NULL