Snart är det jul igen

Upplev Gotland i jul med mysiga marknader, julkonserter, shopping och förhoppningsvis snö.

Fler och fler upptäcker tjusningen med julen på Gotland, antingen att fira den här eller att bara handla sina klappar och mysa i en avslappnad och spännande miljö. Startskottet för julen går redan i slutet av november med Hushållningssällskapets årliga julmarknad, Gotlandsjul. Den följs sedan upp av en adventskonsert i S:t Lars ruin och därefter rullar det på med Bläse julmarknad och den traditionella julskyltningen i Visby, för att bara nämna några saker.

Jul i Visby

För shopping är det i första hand Visby som gäller med sitt varierade utbud av butiker. Här hittar du såväl de stora kedjorna som de små pittoreska butikerna och utbudet skiljer sig ofta lite från fastlandet. Men glöm för den delen inte bort landsbygden. Gotland är mer öppet än många tror och du hittar åtskilliga gårdsbutiker, konsthantverkare och affärer utanför Visby. Kolla gärna in appen Öppet Gotland för aktuella öppettider.

För tredje året i rad kan du 8-10 december fira Medeltida jul, då den medeltida stadskärnan fylls av aktiviteter från samma tidsepok. Ta del av mat och dryck i medeltida miljöer, riddare och Tornerspel, eldshower, teaterföreställningar, medeltida julbord och mycket, mycket mer.

 

Tips i juletid 

Julbord på Gotland

Änglarnas tid – Julkonsert med Magnus Carlsson 5-6/12

En nygammal jul med Orsa Spelmän, Tina Ahlin & GotlandsMusikens Brass 6/12

Levande julkalender 1-24/12

Jul i S:t Nicolai 8-9, 14/12

Julmarknad på Bungenäs 8-9/12

Elvis Christmas 15/12

Besök Tomtebyn och träffa tomten 13-22/12

Roger Pontare i Visby domkyrka 14/12

Tomteparad 16/12

So this is Christmas – En spejsad julshow 17-21/12

Jul på Brucebo 22 & 27/12

Handla julklappar i mysiga butiker

Långfika på ett mysigt café

Tomtetåget 30/12

118-1845_IMG

 

NULL