Nu är det jul igen (2016)

Upplev Gotland i jul med mysiga marknader, julkonserter, shopping och förhoppningsvis snö.

Fler och fler upptäcker tjusningen med julen på Gotland, antingen att fira den här eller att bara handla sina klappar och mysa i en avslappnad och spännande miljö. Startskottet för julen går redan i slutet av november med Hushållningssällskapets årliga julmarknad, Gotlandsjul. Den följs sedan upp av en adventskonsert i S:t Lars ruin och därefter rullar det på med Bläse julmarknad och den traditionella julskyltningen i Visby, för att bara nämna några saker.

Jul i Visby

För shopping är det i första hand Visby som gäller med sitt varierade utbud av butiker. Här hittar du såväl de stora kedjorna som de små pittoreska butikerna och utbudet skiljer sig ofta lite från fastlandet. Men glöm för den delen inte bort landsbygden. Gotland är mer öppet än många tror och du hittar åtskilliga gårdsbutiker, konsthantverkare och affärer utanför Visby. Kolla gärna in appen Öppet Gotland för aktuella öppettider.

st-hansplan-i-snö

För tredje året i rad kan man 9-11 december fira Medeltida jul, då den medeltida stadskärnan fylls av aktiviteter från samma tidsepok. Ta del av mat och dryck i medeltida miljöer, riddare och Tornerspel, eldshower, teaterföreställningar, medeltida julbord och mycket, mycket mer.

Skulle du vilja besöka Gotland under julafton kan du äta julbord på mysiga Clarion Hotel Wisby som håller öppet 24 december.

 

Tips i juletid 

Julbord på Gotland

Wallmans ”on tour” 25/11

Guidad bussutflykt till Bläse julmarknad

Tomteparad 3/12

Levande julkalender 1-24/12

Jazzklubben Winter wonderland 8/12

Jul i S:t Nicolai

Handla julklappar i mysiga butiker

Långfika på ett mysigt café

Tomtetåget 30/12

118-1845_IMG