Inflyttarbyrån

På Inflyttarbyrån arbetar vi för att få fler att flytta till Gotland. Vi ger information och inspiration om Gotland som plats att bo och leva på. Vi hjälper och lotsar personer som vill flytta till Gotland och marknadsför Gotland som en plats att bo och leva på. Vårt jobb är att hitta vägar för att förenkla möjligheten att flytta till Gotland.

Gotlandsmagasinet

Gotlandsmagasinet är vår inspirationstidning som handlar om livet på Gotland. Vi har ett register på över 10 000 prenumeranter som alla har ett intresse av att veta mera om Gotland som plats att bo och leva på. I tidningen berättar vi om ön året runt genom bland annat miljöer, företag och människor som bor här i fokus. Den går att få i mailboxen eller direkt hem i brevlådan. Är du intresserad av att synas i tidningen, hör av dig till oss!

Inspirationshelg

Inflyttarbyrån anordnar inspirationshelg för den potentiella inflyttaren. Man får möjlighet att kombinera en härlig helg på Gotland med praktiska aktiviteter som att besöka skolor, bostad och träffa potentiella arbetsgivare. Helgen skräddarsys utifrån inflyttarens behov och innehåller också ett antal valbara aktiviteter.

Aktiviteter för nyinflyttade

Som nyinflyttad är man i stort behov att ett socialt nätverk, därför anordnar vi inflyttarträffar en gång i månaden, med syfte att bredda inflyttarens sociala nätverk. Vi bjuder ofta in företagare eller någon organisation som har något intressant att dela med sig av.

Boendeförmedling för studenterna på Campus Gotland

Vi har hand om boendeförmedlingen för studenterna på Uppsala Universitet Campus Gotland.

Work Expo

Work Expo är den kreativa arbetsmarknadsmässan för studenterna på Uppsala Universitet Campus Gotland. Syftet är att gotländska arbetsgivare får möjlighet att visa upp sig för studenterna och samtidigt kunna ta del av den goda kompetens de besitter. Mässan arrangeras av Inflyttarbyrån.

Samverkan

Vi strävar efter gott samarbete med olika aktörer. T ex har vi en nära relation med arbetsgivare på ön med syfte att samverka och göra det enklare för inflyttare, men även för arbetsgivare att hitta rätt kompetens. Vi har även goda samarbeten inom utbildning, barnomsorg och med olika aktörer på bostadsmarknaden.

gotland.com/leva
inflyttarbyran@gotland.com
0498-20 17 02
Facebook: Flytta till Gotland – Inflyttarbyrån
Instagram: Gotland365

NULL