Lär känna Inspiration Gotlands nya VD, Cecilia Österlind

Hej Cecilia ”Diddi” Österlind, 50 år, ny vd för Inspiration Gotland

I oktober tar du över jobbet som vd för Inspiration Gotland. Vad var det som lockade med det jobbet?

– Det var helheten, att uppdraget inkluderar både besökare, inflyttning och företag samt att Gotland är ett av Sveriges starkaste platsvarumärken. Organisationen, teamet med alla medarbetare och människorna i styrelsen. Plus att det känns som en bra tid att komma in då mycket är på gång, nya samarbeten, framtida investeringar och utmanande mål och ambitioner. Det ska bli jätteroligt!

Vad är din relation till Gotland hittills?

-Mitt första möte med Gotland var på en skolresa i mellanstadiet. De senaste 20 åren har jag besökt ön regelbundet under alla årstider. Jag har till exempel firat min 40-års dag på Furillen, upplevt VM i gotlandsdricka, varit med på vigsel i Gahns ödekyrka, firat midsommar i Lickershamn, jul och nyår i Visby, campat med husvagn på Ekeviken och upplevt både Medeltidsveckan och Almedalsveckan. Så jag har varit en hel del på Gotland – men att arbeta här är nytt för mig!

Var bor du och var har du jobbat tidigare?

– Jag bor i Liljeholmen, Stockholm, och nu även i en tillfällig bostad, Visby. Jag söker året runtbostad på ön. Jag har tidigare bott i Dalarna i åtta år och jobbat med destinationsutveckling i både Sälen och Siljan, där jag bland annat tog initiativet till den regionala försäljningsplattformen visitdalarna.se.

Vad gillar du att göra när du är ledig?

-Att vara ute i friska luften! Det har blivit många powerwalk- och joggingturer med stopp vid utegym längs med Årstaviken. Jag gillar också att paddla kajak och vandra – och på vintern ägnar jag mig gärna åt långfärdsskridskor och skidåkning. Jag har sedan länge ett stort intresse för trädgård och odling. Och så tycker jag om att laga och äta god mat tillsammans med vänner och familj!

NULL