/ Första veckan i maj arrangeras Outdoor-veckan på Gotland
grupp tittar ut från en klippa med skog nedanför

Första veckan i maj arrangeras Outdoor-veckan på Gotland

Valborg är startskottet för Outdoor-veckan, en vecka med fokus på natur, gemenskap, upplevelser och samskapande! Under perioden 29/4 - 7/5 anordnas aktiviteter för alla som älskar Gotland, längtar ut i naturen och nyfiket vill utforska utomhusaktiviteter och upplevelser runt om ön.

Publicerad 10 Mar 2023
Skriven av Anna Westberg

Gotland är en fantastisk plats för att uppleva naturen året runt. Det unika och varierade landskapet gör att ön har stor potential som outdoor-destination. För att locka fler människor att sig ut och uppleva gotländska naturen marknadsförs nu öns samlade utbud av natur-och friluftslivsupplevelser under konceptet Outdoor-veckan.

Veckan inititeras av projektet Gotland OUT som drivs av RF-sisu Gotland men skapas i bred samverkan med företag och organisationer på ön. Göran Hellgren, projektledare för Gotland OUT berättar att Outdoor- veckan bygger på ett medskapande.

“Bedriver du verksamhet inom Outdoor kan du vara med och arrangera en aktivitet och på så vis både bidra till och dra nytta av veckan. För dig som deltar handlar veckan om att utforska utbudet av aktiviteter som finns att uppleva runt om på ön, på egen hand eller tillsammans med andra”.

Första året riktar vi oss främst till gotlänningarna men det finns såklart plats för besökare också.

 

Anna Westberg, projektledare för gotland.com säger att det finns många som bedriver verksamheter kopplat till Outdoor men det gäller att bredda utbudet och marknadsföra gemensamt för att få genomslag.

“Outdoor innefattar såklart det klassiska som att vandra, cykla och rida men det kan också vara andra aktiviteter som en guidad fisketur, välgörande skogsbad,  matlagningskurs utomhus eller en kurs i hur man gör upp eld, egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna”.

Riina Noodapera erbjuder matupplevelser året runt med naturen som bas i Hemseområdet och hon är en av arrangörena som skapar evenemang under outdoor-veckan

Outdoor-veckan passar oss perfekt och ligger helt i linje med det vi gör. Vi hoppas att Outdoor-veckan är början på en långsiktig satsning som många är med på.

 

Kvinnor plockar svamp i skogen

 

HUR DU GÖR FÖR ATT HÄNGA PÅ:

 • Ta fram ett erbjudande som innebär en aktivitet på minst 45 minuter som kan kopplas till Outdoor.
 • Registrera dig i ”Verktygslådan” på Gotland.com och lägg upp ditt erbjudande som ett evenemang (Välj din kategori under outdoor och tagga med “Outdoor-veckan”)
 • För att vara godkänd aktivitet inom ramen för Outdoor veckan så gäller följande:
 • Ska ske någon gång under perioden 29 april-7 maj
 • Kan vara från 45 min till flera dagar
 • Kan vara gratis men det går utmärkt att ta betalt
 • Sätt max antal personer som kan delta.
 • Koppla på boknings och betalfunktion om du inte har egen.

HUR VI MARKNADSFÖR DITT ERBJUDANDE:

 • På Gotland.com i sammanhang där vi lyfter Outdoor
 • I mailutskick till Gotlands befolkning.
 • I sociala medier under #gotlandout.

SÅ HÄR KAN ETT ERBJUDANDE SE UT:

Prova på trailrunning 45 min med löparcoach, Pris 20 kr/person, Max 20 personer. Sker 3 vardagskvällar

Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan