januari
25

Amanda Ginsburg

Musik Östra Gotland
Evenemangsbild omslag
Amanda Ginsburg & Gotland Jazztrio Prisade och älskade sångerskan Amanda Ginsburg har med sin musik tagit en bred publik med storm. Amanda förvaltar arvet från några av Sveriges mest älskade sångare samtidigt som hon med sin omisskännliga röst och stillsamma sväng skapar melodier som stannar.
Amanda Ginsburg & Gotland Jazztrio
Prisade och älskade sångerskan Amanda Ginsburg har med sin musik tagit en bred publik med storm. Amanda förvaltar arvet från några av Sveriges mest älskade sångare och låtskrivare – Olle Adolphson, Monica Zetterlund och Beppe Wolgers – samtidigt som hon med sin omisskännliga röst och stillsamma sväng skapar melodier som stannar, och tar lyssnaren med på outforskade musikaliska stigar. 
Sedan genombrottet har Amanda Ginsburg medverkat i Allsång på Skansen, SVT:s Nationaldagsfirande, Nyhetsmorgon, Doobidoo och i Fredrik Lindströms program Helt Lyriskt. Hon har också fått Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris, den senare med motiveringen: 
”Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.” 
Debutalbumet Jag har funderat på en sak släpptes 2018. Året därpå fick hon en Grammis, och hösten 2020 kom den andra skivan I det lilla händer det mesta, som gav henne ytterligare en Grammis i kategorin Årets Jazz.
Tillfällen
Boka biljett här
logotyp

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: