oktober
2

BIO: NITRAM 2/10

Film Norra Gotland
Evenemangsbild omslag
Året runt
I Nitram skildras det förfelade liv och de händelser som ledde fram till ett av Australiens största trauman i modern tid, massakern i Port Arthur 1996.
VINNARE – BÄSTA MANLIGA HUVUDROLL – 74:e FESTIVAL DE CANNES
VINNARE – 8 PRISER – AUSTRALIAN CINEMA AWARDS
BÄSTA FILM, MANUS, REGI, KLIPPNING & ALLA 4 BÄSTA SKÅDESPELARPRISERNA.

Den 28 april 1996
chockas Australien
av en fruktansvärd händelse.
I Nitram skildras det förfelade liv och de händelser som ledde fram till ett av Australiens största trauman i modern tid, massakern i Port Arthur 1996. Justin Kurzels regi är återhållsam, känslig och respektfull i sin skildring av upptakten till tragedin. Vi följer Nitram som sedan barnsben varit på kant med tillvaron. Utan framgång försöker han skaffa vänner och hitta ett sammanhang. Här skildras också det pris föräldrarna fått betala genom att under åratal försökt stötta och sätta gränser. Att skapa en kärleksfull relation till ett barn som inte är särskilt intresserad är en tung uppgift. En dag ger dock ett slumpmässigt möte med en kvinna som lever ensam med sina hundar Nitram en chans till att komma ut ur sitt skal. För en tid tycks en annan framtid möjlig.

Essie Davis, som den mystiska väninnan Helen, tillsammans med Judy Davis och Anthony La Paglia, som de maktlösa föräldrarna, gör genomgående lysande rolltolkningar. Helt oförglömlig är Caleb Landry Jones vars porträtt av Nitram balanserar mellan undantryckt ilska och sorg över sitt utanförskap. Nitram har hyllats av kritikerna och kammade vid Australiens motsvarighet till Oscarsgalan hem priser i hela åtta kategorier.

TRAILER: klicka HÄR

Biljetter kostar 120 kr och finns att köpa på vår hemsida eller på plats innan filmvisningen.
Köp biljetter HÄR

Tillfällen
Köp biljett
Biljettpris
Biljett
120 kr
logotyp

Övrig information

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: