juli
18

BIO PÅ BC: SOMMAREN MED MONIKA 18/7 KL.15:00

Film Norra Gotland
Evenemangbild
Evenemangbild
Året runt
Säsong
Varje dag såg Ingmar Bergman på film i sin privata bio i Dämba. Vi hyllar den traditionen med visning av en Bergmanfilm varje tisdag kl.15:00 under sommaren!
Sommar, skärgård och svenskt nakenbad: Ingmar Bergmans filmatisering av Per Anders Fogelströms populära roman blev en omskriven publiksuccé. Harriet Andersson förkroppsligar i rollen som Monika, en ny erotisk frigjordhet som bidrog till intresset för Bergmans filmer utomlands.

Sommaren med Monika är en filmatisering av Per Anders Fogelströms roman med samma namn, publicerad 1951, och bygger på ett manus som Fogelström skrev i samarbete med regissören Ingmar Bergman. Huvudpersonen Harry (Lars Ekborg) är en blyg nittonåring som jobbar på ett lager på Södermalm i Stockholm. En vacker vårdag när han tar rast på det lokala fiket träffar han biträdet från grönsaksaffären mittemot, sjuttonåriga Monika (Harriet Andersson). Hon är frispråkig, upprorisk, och mer erfaren än Harry, men de faller för varandra och i förälskelsens rus bestämmer de sig för att lämna sina trista jobb och rymma till en skärgårdsö. Gunnar Fischers bilder av den lilla motorbåten som tuffar förbi Stockholms kajer med kosan mot solstekta skärgårdsklippor är som klippta ur i en samtida reklamfilm för huvudstaden. Men när dagarna blir kortare, nätterna kallare och pengarna tryter hopar sig mörka moln över frihetsdrömmen. Tillbaka i stan sliter Harry med jobb och studier för att försörja den gravida Monika, som spenderar hyrespengarna på nöjen och kläder.

Biljetter kostar 120 kr och finns att köpa på vår hemsida HÄR 

Tillfällen
Köp biljetter här
Biljettpris
biljett
120 kr
logotyp

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: