juli
19

Denna sida upp – En föreställning om den svenska välviljan.

Dans Östra Gotland
Evenemangbild
Evenemangbild
Evenemangbild
Evenemangbild
Funktionsanpassat
Gästspel från Göteborg! Denna sida upp – En föreställning om den svenska välviljan. Med danskompaniet SPINN, av och med Emilia Wärff. Danskompaniet Spinn är ett professionellt danskompani med dansare med och utan funktionsvariationer.
Dans möter fysisk teater, där hjälpmedelscentralens alldagliga och praktiska verktyg som en griptång, en duschstol och en strump-pådragare förvandlas från rekvisita till danspartners.

”Min morfar var bagarens son. Han älskade att gå i skolan, men efter sex år i böckerna värld fick han börja arbeta i ångan från bakugnen. Min farfar fick fara till Uppsala och lära sig latin, kemi och botanik. Han blev apotekare. Där någonstans mellan dofterna av nybakat bröd och glasburkarna i biblioteket växte jag upp. När jag skulle fylla fem satte sig ett virus på min ryggmärg, och ord som muskeltonus, finmotorik och hjälpmedelscentralen blev en självklar del av min värld.”

https://vimeo.com/798741941

Fokus skiftas från föremålens funktion och de upphöjs till något älskvärt och vackert. Med utgångspunkt i sina egna upplevelser berättar Emilia en bitvis både abstrakt och absurd historia om den svenska välviljan. Om arv och miljö och om hur vi alla ständigt befinner oss precis mitt emellan den fysiska kroppen och tankevärlden, mellan bagarens slit och apotekarens teorier.

Föreställningens lekfulla och rytmiska musik är skriven och framförd av musikern och tonsättaren Anna Gustavsson med text av Emilia Wärff.

Av och med
Emilia Wärff
Musik
Anna Gustavsson
Texter
Emilia Wärff
Ljusdesign och scenrum
Åsa Holtz
Kostym och fond
Charlotte von Weissenberg
Konstnärlig rådgivning
Hannah Karlsson
Röstarbete och rådgivning
Tone Helly-Hansen
Teknik
Simmel Åslund
Konstruktion
Klas Grimberg
Konstnärlig ledare
Veera Suvalo Grimberg
Produktion
Danskompaniet Spinn och Producentbyrån
Film och klipp
Åsa Båve
Foto
Lars Dyrendom

Tillfällen
logotyp

Övrig information

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: