juli
27

Flerfaldige Grammis-vinnaren och multimusikanten Ale Möller gör en omfattade turné på Gotland i sommar

Musik Västra Gotland
Evenemangbild
Evenemangbild
Konsert
Sveriges meste och bäste multimusikant Ale Möller, bygger på scen ett eget musiklandskap grundat på musiktraditioner från många håll. Här rör han sig fritt, påhejad av sin nyfikenhet. Få kan, som denna musikant och berättare, skapa tokglädje – både på och utanför scenen.
Jaaa! I sommar skall jag får göra en liten fin turné på Gotland med min Trio. Spela i kyrkor och dessutom i St.Nicolai Klosterruin i Visby. Magisk plats! Jag går redan och funderar på ett specialprogram med mycket stämning, mycket musikanteri och många färger i. Det skall bli fantastiskt. Hoppas vi ses där.” säger Ale Möller entusiastiskt.
 
Ale Möller är en internationellt uppmärksammad artist med stjärnstatus inte bara i Sverige utan också på de stora festivalscenerna världen över. Flerfaldig Grammis-vinnare, legitimerad legend och professor. Det började med en trumpet och ett ungdomsförhållande till jazzen. Det fortsatte i en het kärleksaffär med den grekiska musiken och sedan en djup vuxenrelation med den svenska folkmusiken. Han är en multi-instrumentalist som spelar ett brett utbud av instrument, allt från mandola och dragspel till flöjt, skalmeja och kohorn. Men framför allt är Ale Möller en musiker som arbetar sig in i källkoden av den traditionella musiken han möter, vare sig det är en grekisk rembetiko eller en envis svensk polska.
 
Tillsammans med sina medmusikanter bjuder Ale Möller på harmonier, rytmer och anekdoter från världens alla hörn, insamlade under ett långt och spännande liv i musikens tjänst.
 
Medverkande:
Ale Möller: mandola, dragspel, flöjter, trumpet, skalmeja, kohorn, mm.
 Johan Graden: keyboard
 Olle Linder: slagverk, gitarr
Turnédatum alla konserterna börjar 20:00
Torsdag 27 juli Sanda Kyrka – Sanda 
Fredag 28 juli Fårö Kyrka – Fårö 
Lördag 29 juli Näsakar Scen – När 
Söndag 30 juli St.Nicolai Klosterruin – Visby 
 
Tillfällen
Säkra din biljett på Nortic
Förköp nortic.se Vuxna 395:- Studenter 320 Barn upptill 15 år 215:-
På plats: Vuxen 420:- Studenter 360:- Barn upp till 15 år 240:-
logotyp

Övrig information

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: