oktober
6

Förstå världen – möt Radiokorrespondenterna

Övrigt kultur och nöje Södra Gotland
Sveriges Radios utrikeskorrespondenter tar världen till dig!
Sveriges Radios korrespondenter är på plats när det händer, där det händer. Från våra utsända runtom i världen får du blixtsnabb nyhetsrapportering, men också fördjupning, analys och bakgrund till det som hänt. Vår förhoppning är att det gör världen lite mer begriplig.
Nu får du chansen att möta radiokorrespondenterna och höra om deras arbete, deras vardag och erfarenheter.

“Under en rad år har Sveriges Radio prioriterat utrikesbevakningen. Idag har vi Nordens största utrikesredaktion med 20 korrespondenter. I en tid då journalistik och yttrandefrihet är under attack i allt fler länder, tycker vi att det är viktigare än någonsin att journalister finns på plats och kan rapportera om utvecklingen. För att förstå världen bättre, behövs både kunskap och närvaro”
Ginna Lindberg, Utrikeschef Ekot, Sveriges Radio

Historier från hela världen och korrespondenternas verklighet står i centrum under kvällen. Det är ett unikt tillfälle att möta, diskutera och fråga två speciellt inbjudna korrespondenter om olika världshändelser och deras erfarenheter.

Riksteatern i samarbete med Sveriges Radio.

Medverkande

För mer information om moderatorer och gästande korrespondenter se https://sverigesradio.se/artikel/radiokorrespondenternas-turne-19-september-till-6-oktober-2022
Tillfällen
logotyp

Övrig information

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: