september
15

Gfi - Gotlandskunskap för inflyttade

Övrigt kultur och nöje Visby
Evenemangsbild omslag
Föreläsning
Hållbart
Hälsa
Kurs
Är du ganska nyinflyttad till ön? Då kan det vara bra att lära känna kulturen, historien och sederna. Tips och goda råd, som du får under kursens gång, kan du komma långt med! Det här är din inkörsport till ö-livet.
Som ny på en plats är det lätt att känna sig lite vilsen. Man behöver ofta veta mer än bara om själva orten man bor på. Till exempel om de olika traditionerna, samhällsfunktionerna, hur saker och ting hänger ihop, händelser, personer och nätverk.
Det här är en innehållsrik och användbar kurs där vi vill att du ska känn di sum haime, eller känna dig som hemma, som det heter på svenska. Det är en bra inkörsport till ö-livet med kunskap i stort och smått. Vi kommer ta upp både gamla och aktuella nyheter, viktiga milstolpar och karaktäristiska särdrag, naturen, kulturen, maten, språket… Du kommer också alldeles säkert få lära dig en hel del användbara ord och uttryck på gutamål.
En annan positiv effekt med kursen är att du kommer träffa och knyta kontakter med andra nya öbor, som precis som du är nyfiken och intresserad av att få en bredare kunskap om Gotland.

Ledare och ciceron är Roland Olsson.
Han är författare, journalist och revymakare som har rötterna på Sudret och har underhållit och roat gotlänningarna under decennier. 2016 fick han utmärkelsen Povels Penna av Povel Ramel-sällskapet, ”för sin förmåga att med ironi och allvar skildra lokala företeelser”. Samma år blev han också utsedd till Årets kulturpristagare på Gotland.

Kursen är på 8 träffar
i Visby, varav en utgörs av en stadsvandring. Den 8:e träffen lämnar vi Visby och gör en utflykt till ett smultronställe på landet.

Foto: Jesper Alvermark.

Tillfällen
Anmäl dig här
logotyp

Övrig information

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: