september
29

Gotland byter om

Övrigt kultur och nöje Mellersta Gotland
Evenemangbild
Evenemangbild
Evenemangbild
Evenemangbild
Föreläsning
Gotland ställer om
Hållbart
Höstlov
Kurs
En utställning om hållbart mode från Studieförbundet Vuxenskolan. Den kommer visas på tre bibliotek under hela hösten 2022, Almedalen v.38-41, Slite v.42-45, Hemse v.46-49. Det blir även boksamtal och workshop med Jennie Dahlén, skaparträff med Maria Westerberg och klädbytesträff.
Gotland byter om är en utställning om att använda kläder hållbart. Vi som arbetar med att skapa utställningen gör det via en studiecirkel på Studieförbundet Vuxenskolan Gotland. Utställningen visas på tre av Gotlands bibliotek under hela hösten 2022 med start på Almedalsbiblioteket 19 september. Vi kommer även bjuda in till författarsamtal och lagningsworkshop med Jennie Dahlén, en rolig och kreativ skaparträff med Maria Westerberg samt klädbytesträff där vi också delar med oss av hållbara julklappstips. Utställningen är finansierad av Studieförbundet Vuxenskolan, Region Gotland och Länsstyrelsen. 
Studiecirkeln “Gotland byter om” mynnar ifrån projektet F/act Movement (https://www.sv.se/avdelningar/sv-gotland/aktuellt/fact_movement/) som Studieförbundet Vuxenskolan drev mellan höst 2020 till vår 2021. Kärnan i projektet var att inspirera varandra till att göra mer hållbara modeval och att använda det som redan finns i garderoben. Med all den kunskap, glädjen och alla nya insikter som vi fick med oss från projektet har vi nu omarbetat till denna utställning. Vi hoppas att du och alla andra besökare ska hitta inspiration och glädje till att göra mer hållbara modeval i er vardag!

Utställningens turné:

Utställningen finns på Almedalsbiblioteket mellan 19 sep-16 okt, 
på Slite bibliotek mellan17 okt-13 nov och på Hemse bibliotek mellan 14 nov-11 dec.

Extra evenemang vi arrangerar kopplat till utställningen:

*Torsdag 29/9, kl.18.30-19.30, Jennie Dahlén kommer och berättar om sina böcker Slow fashion – din guide till smart och hållbart mode och Klä barnen – växa, ärva, fixa, laga. Jennie Dahlén delar med sig av sina bästa råd om hur vi kan tänka kring inköp, hur vi tar hand om våra kläder på bästa sätt och om hur mode och kläder kan vara både roligt och hållbart. Plats:  E22, Almedalsbiblioteket

*Lördag 1/10, kl.10-13, Lagningsworkshop med Jennie Dahlén
Laga så att det syns, bygg in nya värden och minnen i dina plagg samtidigt som du bygger en hållbar garderob. Med utgångspunkt i slow fashions filosofi tar vi hand om det vi redan har i vår garderob genom visible mending och återbruk. Inga förkunskaper krävs, 15 platser. Anmälan via SV’s hemsida (https://www.sv.se/avdelningar/sv-gotland/)
Plats: sagorummet, Almedalsbiblioteket 

* Tisdag 1/11, kl. 16-18, Skaparträff i Slite
Kom och skapa fantasifulla, roliga figurer och kreationer med Maria Westerberg – drottningen av remake från bla SVT-programmet “Junk” och “Junkplaneten”. Inga förkunskaper krävs. Ta gärna med dig dina urväxta eller trasiga plagg som vi kan förvandla tillsammans. Exempel är stickade tröjor, mössor, vantar, men även byxor av olika slag. Gärna färgglatt eller mönstrat. Plats: Slite bibliotek

* Onsdag 2/11, kl 10-12, Skaparträff i Visby

Kom och skapa fantasifulla, roliga figurer och kreationer med Maria Westerberg – drottningen av remake från bla SVT-programmet “Junk” och “Junkplaneten”. Inga förkunskaper krävs. Ta gärna med dig dina urväxta eller trasiga plagg som vi kan förvandla tillsammans. Exempel är stickade tröjor, mössor, vantar, men även byxor av olika slag. Gärna färgglatt eller mönstrat. Plats: Almedalsbiblioteket 

* Lördag 26/11, kl10-14, Klädbytesträff, workshop och hållbara julklappstips 
Kom och laga dina plagg, byt till dig ett ny tröja eller bara kom och snacka hållbart mode med oss. Vi finns på plats hela dagen och delar med oss av hållbara julklappstips och visar dig gärna hur du kan laga/uppdatera dina plagg på enkla sätt. Ta gärna med dig något plagg du vill laga. Lite verktyg och lagningsmaterial kommer att finnas på plats.
Plats: Hemse bibliotek
Tillfällen
logotyp

Övrig information

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: