september
30

Gotland Stories: Fejs & Plejs Rone

Övrigt kultur och nöje Visby
Evenemangsbild omslag
Gotlands Konstmuseum presenterar det dokumentära projektet Fejs & Plejs med fotografen Tommy Söderlund och etnologen Carina Johansson. Nästa stopp: Ronehamn den 30 september kl. 16.
Duon besöker nyfiket sex platser på Gotland under hösten 2022 för att möta människor i deras vardag. Med porträtt i stort format och insamlade berättelser att placera på lokala väggar skapas ett litet event på varje gästad plats.

RONEHAMN 30/9 KL. 16
Nästa stopp, resans andra, är Ronehamn, fredag 30 september kl. 16.00. Spana efter två rundbalar i hamnen, dit du är välkommen att delta vid uppsättningen av bilden. Det bjuds på kaffe och kakor och vi får höra mer om hur det kommer sig att en gatlykta från Österbotten lyser upp i Rone. Fler bilder och berättelser om livet i Rone och Ronehamn kommer att finnas på Gotlands museums hemsida och Facebook några dagar efter eventet.

Syftet med projektet är att visa hur livet på ön kan te sig, då vardagsliv och människor som bor och verkar här ofta utesluts i den så dominerande bilden av Gotland som en destination. Med människors egna berättelser och med de själva på bild i närmiljön bidrar Fejs & Plejs med några nyanser till en mer mångfacetterad gotlandsbild.

BILDER! FEJS & PLEJS GERUM 9 SEPTEMBER
HÄR (länk) kan du läsa om och se bilder från besöket i Gerum den 9 september!

Övriga datum för Fejs & Plejs: 14/10 (Katthammarsvik), 28/10, 4/11 och 18/11. Vi uppdaterar sidan efterhand med information om vilka socknar som duon besöker. Följ oss gärna på facebook och instagram för mer information.

FAKTA:
Fejs & Plejs ingår i Gotlands Konstmuseums projekt Gotland Stories som vill vidga, utmana och leka med den schablonartade och förenklade bilden av Gotland. Projektet innefattar konstverk, utställningar och program på olika platser och i olika rumsligheter på Gotland under 2022. Med stöd från Region Gotland och Uppsala universitet, Campus Gotland.

Tillfällen

Gotland Stories: Fejs & Plejs Rone

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: