september
29

Hållbarhet och omställning: kvällstid

Folkhögskola Södra Gotland
Evenemangsbild omslag
Gotland ställer om
En kurs för dig som vill gå från ”Vad kan jag göra?” till aktiva handlingar. Du vill göra positiv skillnad för både individens och omvärldens psykiska, fysiska och materiella välmående.
Kursen blandar teoretisk kunskap och praktiska övningar i fyra block. Vi kommer att studera individens möjlighet att på både mikronivå – i hushållet – och makronivå – i samhälle och omvärlden – förändra, påverka och förstå omställningsbehoven och möjligheterna till ett ekologiskt hållbart och välmående vardagsliv. De praktiska övningarna utförs antingen på plats eller hemma i anslutning till kurstillfället.

Kurstid

Torsdagar klockan 18–21
11 tillfällen á 3 timmar
29 september–15 december 2022
Höstlov 3 november

Ansökan 

Du ansöker via gotlandsfolkhogskola.se
I din ansökan ska du bifoga ett personligt brev där du beskriver vad du tycker är intressant med hållbarhet och omställning. 

Kostnad

 500 kronor. Kaffe/te och frukt ingår i avgiften. 

Kursledare

Annika Ulbricht.
Vem är du Annika?
“Jag kommer i från Vamlingbo och har studerat humanekologi och religionshistoria på Lund universitet, och trädgårdsmästare i Skillebyholm. Innan, emellan och efter mina studier har jag periodvis rest och bott mycket utomlands, först på egenhand och sedan tillsammans med min partner och våra två barn.
Vi bor nu i mitt egenhändigt byggda minihus på 28 m2, vårt nya växthus på 84 m2, våra nyanlagda trädgårdsland, med en spansk gatuhund och en aktiv ladugårdskatt. Vid sidan om folkan jobbar jag även som en av tre nya driftsansvariga på Gotlands spinneri.” 
Tillfällen
Ansök till kursen
logotyp

Eventet arrangeras av