augusti
18

Kapellsafari

Guidad tur Visby
Evenemangsbild omslag
Guidad tur
Följ med på en guidad busstur bland Gotlands kapell och bönehus
I mitten av 1800-talet fick religiösa väckelserörelser fäste i Sverige och de olika samfunden byggde samlingslokaler till sina församlingar. På Gotland finns över 130 kapell och bönehus. Under de senaste decennierna har många sålts och blivit privata hem, men några är fortfarande aktiva och i bruk.
Den här utflykten kallar vi för en safari, då vi åker runt till några av öns alla kapell. Vi kommer även att göra några stopp på vår rutt.

Avfärd
sker med buss från Tjelvarkyrkans parkering kl 16. Vid sista stoppet blir det också fika och kvällsmacka. Vi beräknar vara tillbaka i Visby kl 21.

Kostnad
: 150 kr/person betalas på plats, helst med swish. Har du inte swish löser vi det. I priset ingår busstur och fika.

Anmäl dig senast 15 augusti
till Mats Englund på telefon 070-324 97 03. OBS! att det är begränsat antal platser i bussen. Därför kan vi inte garantera att du har en säkrad plats om du anmäler dig genom meddelande eller SMS. Då behöver du först få bekräftat att du har en säkrad plats.
Arrangemanget är en del i vårt nystartade projekt att samla in Gotlands frikyrkliga historia. Har du frågor, vill du veta mer eller kanske vara med och skriva historia? Kontakta Per Olof Sahlberg på tel 072-240 24 02 eller Annica Grönhagen (se kontaktuppgifter här på sidan).
Kapellsafarin görs i samarbete med Gotlands kyrkohistoriska sällskap och Bilda.

Foto: Nubia Navarro, Stocksnap
Tillfällen
logotyp

Övrig information

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: