juni
19

Kristina Gellerstedt, 1-30 juni

Konst Mellersta Gotland
Evenemangsbild omslag
Fotografi
Utställning
-Det finns så många krav och måsten i livet. Jag vill att mitt skapande ska få vara roligt och lustfyllt istället. Jag har släppt min egen prestationsångest och skapat bilder av mina minnen, på platser som ger mig energi och glädje.
Kristina Gellerstedt är i grunden fotograf men har ägnat en stor del av sitt yrkesliv åt att arbeta med andra konstnärers utställningar på bland annat Fotografiska och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Den lediga tid hon spenderat med familjen på Gotland har gett henne möjlighet att hitta tillbaka till sin egen kreativitet och skaparlust. Serien vi ser här på Roma kungsgård i sommar har skapats utifrån experimentlust och ren och skär livsglädje. 
Tekniken Kristina jobbar med är fotografi men vilken typ av kamera som används är mindre väsentligt för henne i dag. Det viktigaste är att den kan fånga magin hon är ute efter. De flesta bilderna är tagna på Gotland mellan 2014-2021. När motivet givit sig tillkänna, bearbetas bilderna noggrant innan de skrivs ut. I nästa steg överförs motiven manuellt till furuplywood genom en tidskrävande emulsionsprocess som liknar mörkrumsarbetet. Kristina gillar den lite ruffiga, opretentiösa och råa känslan med bilden direkt på trä i stället för att stänga in den på papper bakom glas och ram. Även den slumpmässighet som träets ådringar bidrar med skapar en stämning i bilden som ger en oförutsägbarhet och skapar ett extra djup i det färdiga verket. 
Tillfällen
logotyp

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: