juli
20

Livespelning med Bashjärta på Galleriet BnB

Musik Norra Gotland
Evenemangsbild omslag
Bashjärta (Mattias Areskog) ger sin enda spelning på ön tillsammans med gitarristen Daniel Värjö på Galleriet BnB i Stenkyrka. Mat och dryck finns i bistron. Fritt inträde men swisha gärna ett bidrag på plats

Efter mer än 20 år som musiker bakom band och artister som Brothers of End, Areskog & Bergqvist, Mattias Hellberg, Marit Bergman och Anna Ternheim släppte Mattias Areskog 2021 sitt debutalbum Bashjärta. Debutalbumet släpptes på skivkollektivet Malmö Inre, som han driver tillsammans med delar av barndomsvännerna i The Cardigans, och fick strålande recensioner.

”Det första som greppar tag är sångrösten. Sedan kommer musiken. Därefter texterna. Vinylen är turkost blå och Mattias Areskogs debutalbum som soloartist är lätt magiskt”, skrev Zero Magazine, som gav skivan betyget 8/10.

Under våren släpptes uppföljaren ”Kampsånger för tveksamma”. Skivan präglas av samma varma, svängiga och organiska handlag som debutalbumet. Hans texter och sätt att sjunga har jämförts med allt från John Holm och Eva Dahlgren till Bruno K Öijer och Ulf Stureson.

”Velighet och vankelmod är två egenskaper som Mattias Areskog hyllar på Bashjärtas andra album. Både i de lågmälda texterna, som här i utifrånbetraktelsen av livet runt Stureplan, i den lätta och försiktiga musikaliska tveksamheten och i hans vokala tilltal nära Ulf Sturesons”, skrev Patrik Forshage i Nöjesguiden om singeln ”Gatorna är tommare än jag”.

Spelningen i Stenkyrka gör han tillsammans med sin gamla och vapendragare Daniel Värjö, som bor på Gotland och som tidigare spelat med bland andra The Concretes och Marit Bergman.

Tillfällen
logotyp

Eventet arrangeras av