oktober
18

Mater Nostra

Museum Visby
Evenemangsbild omslag
Samtidskonst möter kulturhistoria och nutida uttryck möter dåtida, när konstnären Anna-Karin Rasmusson presenterar sin expressiva videoinstallation Mater Nostra (2017) centralt i Bildstenshallen, mitt bland förhistoriska och unika bildstenar. Utställningen pågår mellan den 11/9 - 14/11.
Samtidskonst möter kulturhistoria och nutida uttryck möter dåtida, när konstnären Anna-Karin Rasmusson presenterar sin expressiva videoinstallation Mater Nostra (2017) centralt i Bildstenshallen, mitt bland förhistoriska och unika bildstenar.

Videoverket associerar till relationer med obalans i maktförhållandet och vad som kan hända bakom lyckta dörrar. I förhållanden som kan innehålla alltifrån ömhet och empati, till försummelse och våld. I Rasmussons video visas en karaktär som drar upp en rullstolsburen person i en trappa, om och om igen.

Verket har även en koppling till sisyfosarbetet, det meningslösa arbetet som aldrig tar slut. Tematiken knyter an till de återkommande virvlarna och cirkelformerna på bildstenarna som påminner om evighetshjul. 

Tillfällen

Mater Nostra

Eventet arrangeras av