augusti
3

Mythos - medeltida arenaföreställning

Teater Visby
Evenemangsbild omslag
Familjevänligt
Festival
Medeltidsveckan
Show
Utomhus
Nycirkus, väldiga väsen, riddare, hästar, eld och bågskytte. Musik av Garmarna. Regi Nina Wande. Hwita Stjerna förstår att brandskattningen av Visby är Atterdags ursäkt för att stjäla Gotlands karbunkelstenar. Gutar och mystiska väsen samlas för att göra motstånd. Episk föreställning för alla åldrar
Se den episka arenaföreställningen Mythos! 
Varmt välkomna till Medeltidsarenan vid Strandgärdet.
Berättelsen rör sig fritt mellan Gutasagan, den medeltida balladen Vänner och Fränder, historisk återgivning och myter kring karbunkelstenarna, Valdemar Atterdags invasion av Gotland och slaget vid Ringmuren 1361. Mythos görs i två utföranden, den ordinarie spelas på onsdagar, och den utökade längre med tornerspel, riddare och hästar ges varje tisdag och torsdag. Alltid kl 19 på Medeltidsarenan!

Vi vill bjuda med dig och de övriga i publiken på episk nycirkus, väldiga väsen, fantastiska aktörer, eldsprutande drake, skräckinjagande vidunder och en berättelse om att allt inte är som det kan tyckas vid första anblick. I rollen som Whita Stjerna ser vi Angela Wand, amerikansk scenkonstnär, komedienn, skådespelare och cirkusartist känd bland annat från svenska barnprogram och stora produktioner, samt Malin Arvidsson, känd bland annat från Romateatern och Arne Dahl-filmerna. Emma Härdelin och Stefan Brisland-Ferner från Garmarna är ansvariga för de musikaliska inslagen i föreställningen.

Bågskyttarna från Gutars bågskyttar är välbekanta ansikten för dig som någonsin varit på tornerspel på Gotland, liksom de riddare från Torneamentum som är med i det utökade spelet på tisdagar och torsdagar. Dessutom medverkar akrobater, aktörer och skådespelare: Anton Graaf, Axel Ahl, Oscar Karlsson, Sara Runsten, Elisabeth Künkele, Ben Collis, Mikael Qwiberg, Pia Persson, Eldväsen, Swedish Medieval Armored Combat samt Fanfare Gotlandica med flera.

Regi och produktion: Nina Wande
Manus: Christopher Sandberg, Johan Idegård
Musik: Garmarna

Köp din biljett redan nu 

Tillfällen
Boka din biljett på Nortic
Mythos
Barn/Ungdom 3-15 år
150-170 kr
Studerande/pensionär
225-310 kr
Vuxen
299-449 kr
Små barn 0-2 år bokas pga platsrestriktioner
0 kr
logotyp

Övrig information

Eventet arrangeras av