juni
27

Paradiset Brinner

Film Östra Gotland
Evenemangbild
Evenemangbild
Tre systrar i åldrarna 7 till 15 bor ensamma eftersom deras mamma är borta under längre perioder. När socialtjänsten kräver ett familjemöte planerar äldsta syster Laura att hitta en stand-in som kan ta mammans plats.
Tre unga systrar lever ett anarkistiskt liv utan vuxnas kontroll. Men vad händer när verklighetens vassa egg börjar skära i systrarnas egenskapade utopi? Festivalprisade Mika Gustafson ger oss en magisk och smärtsam uppväxtskildring, väl värd att se.
De tre systrarna Laura, Mira och Steffi lever ett stökigt men funktionellt förortsliv. Det är uppenbart att det inte finns några vuxna som ser efter döttrarna, och att detta inte är något som verkar beröra flickorna själva nämnvärt. De kan ta hand om sig själva, genom att förfalska mammans namnteckning på intyg, platta håret med strykjärn, snatta i mataffären och lura till sig alkohol.
 
Sextonåriga Laura är äldst och den som bestämmer, den som fixar, och den som har koll. Hon beskyddar även sina yngre systrar med näbbar och klor. Mellan syskonen bråkas det en hel del, men de är ändå varandras främsta support och har en stark sammanhållning.
 
“Paradiset brinner” är helt enkelt en oerhört stark och vacker uppväxtskildring som berör på djupet.
Tillfällen

Paradiset Brinner

Eventet arrangeras av