juli
6

Romateatern ger Två herrars tjänare

Teater Mellersta Gotland
Servering
Utomhus
Två herrars tjänare av Carlo Goldoni Kärlekstrassel, våldsam svartsjuka, dödliga dueller, förklädnader, högklassig matlagning och några som envisas med att ramla ur gondoler. Allt kan hända denna kväll i Venedig!
Betjänten Truffaldino bestämmer sig i ett svagt ögonblick för att dubbeljobba för en till herre, utöver den herre han redan har. Ajaj! För att hinna med sina uppgifter, och för att inte råka avslöja sig, blir han alltmer kreativ i sina försök att nysta sig ur den krångliga situation han skapat för sig själv. De passionerade förälskelserna kokar, vattnet kluckar, värjorna blixtrar, vinet flödar. Vad kan gå fel? Precis allt…I ett rasande tempo med dråpliga förvecklingar spelas TVÅ HERRARS TJÄNARE, en temperamentsfull fars om något många av oss kan relatera till: att ta större tuggor än man klarar av att svälja.
 
Pjäsen är skriven 1746 av Carlo Goldoni, en italiensk dramatiker och en av de riktigt stora mästarna vad gäller klassisk komedi och fars. Pjäsen hette i original på italienska IL SERVITORE DI DUE PADRONI. I vår bearbetning har vi även lånat en del texter från – gissa vem – vår vän William Shakespeare! Till och med när vi sätter upp TVÅ HERRARS TJÄNARE (för att det är en av teaterhistoriens roligaste pjäser) klarar vi på Romateatern oss inte en hel sommar helt utan Shakespeare.
 
Två herrars tjänare av Carlo Goldoni
På scen: Kim Sulocki, Stina Nordberg, Moa Niklasson, Alexander Ohakas, Simon Edenroth, Malin Karlsson, Anna Jankert, Charlie Challis, Niklas Nordborg, Isabella Skärlén och Gustav Ahlgren
Översättning och bearbetning: Nina Pontén
Regi: Stefan Marling
Musik- och ljudkomposition: Jakob Norin
Scenografi och kostym: Marcus Olsson, med assistans av Petra Hjortsberg Möller
Ljusdesigner: Jan Pettersson
Skräddare:
Linnéa Brun
Mask: Michaela Hallgren
Teknisk samordnare: Christer Norrby
Snickare: Hans Aldén
Körtekniker: Josef Persson
Foto: Maximilian Mellfors
Producent:
Eva sunmo

Spelas 29 juni – 16 augusti
Tillfällen
Boka biljetter
logotyp

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: