augusti
14

Skaparverkstan på Fårö

Barnaktivitet Norra Gotland
Evenemangsbild omslag
Familjevänligt
Måleri
Öppet dagligen (v.27-32) mellan 12-16. Inträde kostar 40 kr. Skaparverkstan är öppen för barn och ungdomar som är nyfikna på olika konstnärliga uttrycksmedel och som lekfullt vill ta dem i bruk. Här är det fritt att både leka och spela teater, doppa penseln i färgburken eller göra en film.
I Skaparverkstan finns både klassisk och ny teknik för berättande med ljus och ljud, animation, pixilation, text och film. Här finns också en dockteaterscen där man kan göra föreställningar med handdockor, med ”platta” figurer eller med marionetter. De mindre barnen kan också agera själva på scenen. Dockor och rekvisita skapas i verkstan, liksom ljud och filmade inslag till föreställningarna.

I Skaparverkstan arbetar erfarna pedagoger som också är professionella filmskapare, konstnärer, animatörer och dockmakare. Med deras stöd och inspiration skapar besökarna i verkstan berättelser med bild, animation, pixilation ljud och ljus. Här finns också en dockteaterscen där man skapar föreställningar med handdockor och andra figurer. De små barnen kan själva agera på scenen. Dockor och rekvisita skapas i verkstan, liksom ljud och filmade inslag till föreställningarna. På Facebooksidan Skaparverkstan på Fårö publiceras filmer och annat material som barn och ungdomar producerat i verkstan, med regissörernas tillstånd, förstås.

Tillfällen
Kostnad
Materialkostnad
40 kr/barn
logotyp

Övrig information

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: