juli
18

Sommar på Norrbys: stickträffar med Stickkällingar

Hantverk Mellersta Gotland
Evenemangsbild omslag
Hållbart
Konsthantverk
Ull
Sommaren på Norrbys museigård i Väte går i ullens tecken. Förutom att vi som vanligt har lamm som betar våra hagar så kommer vi att uppmärksamma ullen och ullhantverket på olika sätt: stickträffar på torsdagar och utställning och hantverksmarknad i slutet av juli.
Varje torsdag under sommaren kommer Stickkällingarna att hålla sina stickträffar på Norrbys, mellan klockan 13-16. Stickkällingar är en lokalgrupp under Sticka! Sveriges Stickförening. Under stickträffarna är besökare på Norrbys välkomna att slå sig ner och sticka tillsammans med källingarna. Det kommer finnas möjlighet att låna stickor och garn, inga förkunskaper krävs och tröjkällingarna delar gärna med sig av tips och trix.

Tid: Alla torsdagar till och med vecka 31 mellan klockan 13–16 när vädret tillåter. Ingen kostnad.

27 och 28 juli: Utställning om Hermanna Stengård och ullmarknad.
Stickkällingarna* har under det senaste året arbetat med Hermanna Stengårds mönstersamling och den 27-28 juli kommer det anordnas en utställning om Hermanna Stengård, hennes verk, gotländsk sticksöm och stickkällingarnas hantverk. Samma helg hålls även en marknad med försäljning av ullhantverk. Spinneriet i Stenkyrka kommer finnas på plats med en utställning samt försäljning.

Tillfällen

Sommar på Norrbys: stickträffar med Stickkällingar

Eventet arrangeras av

Du kanske också är intresserad av: