augusti
16

Stickretreat på Stora Karlsö 16-18 augusti 2022

Övrigt kultur och nöje Visby
Evenemangbild
Evenemangbild
Evenemangbild
Evenemangbild
Evenemangbild
Hållbart
Hälsa
Kurs
Säsong
Utforska Stora Karlsö, njut av omgivningarna och hitta inspiration till din stickning!
Bo fint i fyrbyn med helpension tillsammans med författaren Erika Åberg som leder några dagar i stickningens och inspirationens tecken. Dagarna på Stora Karlsö spenderar vi med vandring, stickning och inspirationspass där du som deltagare får tid att ta del av det storslagna landskapet, lära dig mer om Gotländsk Sticksöm, rita egna mönster och hitta egna färgskalor med inspiration av Stora Karlsö.

Evenemanget passar dig som vill utveckla din stickning självständigt – kanske planerar du ett särskilt projekt? Vi kommer att vandra över ön – fotografera, måla, teckna och sticka såklart! På Stora Karlsö kommer vi – utöver de gemensamma vandringarna som ingår i programmet – att gå mellan Fyrbyn där vi bor och Norderhamn där vi äter alla måltider. Det är bitvis oländig terräng så rejäla skor, kläder efter väder och promenadvana rekommenderas!

Observera att dagarna innebär ett omväxlande program med stickning, vandring och inspirationspass med några workshop och teoripass snarare än renodlad undervisning. Det finns tid för egen reflektion, kvällsdopp och vila.

Retreatet arrangeras av Studieförbundet Vuxenskolan Gotland. https://www.sv.se/gotland

Retreatet leds av Erika Åberg. Erika är verksam författare, föreläsare och utbildad hemslöjdskonsulent. Hon undervisar i olika hantverkstekniker, om material och att kommunicera sitt skapande. Erika skriver också uppskattade böcker om stickning och handgjort skapande. Hösten 2021 var hon aktuell med en bok om kreativitet i vardagen och olika tekniker och material – en handgjord vardag helt enkelt. Hösten 2022 kommer nästa bok, om stickning.

Läs mer och anmäl dig här!

Tillfällen
Läs mer och anmäl dig här

Stickretreat på Stora Karlsö 16-18 augusti 2022

Övrig information

Eventet arrangeras av