oktober
7

Trädgård och odling del 1: att göra en trädgårdsdesign

Folkhögskola Södra Gotland
Evenemangsbild omslag
Gotland ställer om
En kurs som ger teoretiska och praktiska kunskaper om hur trädgårdar och mindre odlingsområden utformas för att vara både estetiska och funktionella.
Under kursen varvar vi teoretiska föreläsningar med efterföljande praktiska övningar. Tyngdpunkten ligger på framtagande av den information en trädgårdsdesigner behöver för att kunna ta fram en realistisk trädgårdsskiss.

Koncept som mätning av trädgård, jord, trädgårdszoner, befintliga växter och ”lånade” vyer introduceras. Vi tittar på bostadshuset och omkringliggande byggnaders funktioner, färger och former och hur detta påverkar stommen i trädgården. Detta vägs samman med vilka förutsättningar och önskemål trädgårdsägaren har. Du kommer att få arbeta aktivt med färg- och formlära genom val av staket, murar, träd, buskar, perenna och annuella blommor och grönsaker.

Kursen innehåller även studiebesök och praktiska moment så som anläggning av odlingsbäddar, anläggning av vattenreservoar för hemmabruk och förberedelse för höns i trädgården. Varje kursträff innehåller även ett kort rörelse- och avslappningspass för att medvetandegöra kroppens möjligheter och dess begränsningar för att hållbart kunna sköta om och vara i sin trädgård.

 Fika, material och studiebesök ingår i kursavgiften. 

Kursansvarig ledare

Annika Ulbricht 
Tillfällen
Läs mer och ansök till kursen
logotyp

Övrig information

Eventet arrangeras av