mars
7

Violet Green hyllar bluesens och rockens pionjärer på Rute Folkets hus

Musik
Evenemangsbild omslag
Konsert
Show
Följ med Violet Green på en resa i bluesens & rockens historia! Vem och vilka tänjde inte bara på strängarna, utan även på gränserna för hur en kvinna och musiker både kan låta och leva?
Violet Green i samarbete med Ida Andersson Jupiter (sång) – Gotlands egen bluesdrottning

De klassiska bluesdivornas motto var: Tell it like it is! De bröt tabun och protesterade med svärta och humor mot orättvisor och förtryck. De skapade ny musik och har inspirerat musiker i över hundra år.

Publiken tas med till en rökig pianobar i amerikanska södern och till vaudevilleartisternas tältföreställningar. Vi möter 50‐talets rhythm & blues-artister, sedan Janis Joplin – som på 60-talet inspirerades av Bessie Smith – och Mavis Staples som fortfarande turnerar världen runt. Föreställningens röda tråd är en musikhistoria där pionjärer som Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Ethel Waters, Etta James, Sister Rosetta Tharpe, Bessie Smith, Janis Joplin, Aretha Franklin, Mavis Staples, Amy Winehouse med flera presenteras.

På scen: Ulla Wrethagen-kapellmästare, gitarr & sång, Ida Andersson Jupiter-sång, Elsie Petrén-saxofon, Anna Zimmerman-keyboard & sång, Eva Grund-trummor, Lena Andersson-bas.

Hemsida: violetgreenandallbetween.com

”Publikrekord!” /Dalhems bygdegård, mars 2023

”Ösigt och fullsatt när Violet Green bjöd på show…” /Jämtlandstidningen, aug 2023

”Här finns ett sväng, en värme och en spelglädje som smittar lika mycket som låtmaterialet” /Skånska Dagbladet, feb 2020

”En eloge till samtliga bakom detta projekt… Missa dem inte!” /Jefferson Blues Magazin, 2020

Insläpp kl 18.00, Konsert kl 19.00. Caféet är öppet i paus.
BILJETTER: Förköp 200 kr t o m 1 mars. 2-7 mars 240 kr 
Swish (ange Violet vid betalning) 123-402 98 80

Tillfällen

Violet Green hyllar bluesens och rockens pionjärer på Rute Folkets hus

Övrig information

Eventet arrangeras av