Höstens på Gotland 2020

Hösten på Gotland är oftast mild och härlig med skiftande färger och klar, frisk luft. I naturen finner du lugn och på caféer, restauranger och butiker har du kanske lite mer utrymme än på sommaren. Men även om tempot går ner en aning har vi ett imponerande utbud av kultur, matupplevelser och shopping. Här är Turistbyråns  tips på vad du inte ska missa i höst!

(Vi fyller på tips kontinuerligt så håll utkik!)

Gotlands Skördefestival flyttar ut

Den vanliga festivalen är inställd så i år får du åka ut och besöka våra härliga utställare ute i sina gårdsbutiker och förädlingslokaler runt om på Gotland under hela Skördemånaden. Glöm inte ladda ner appen Öppet Gotland för att se vilka gårdsbutiker som har öppet. Tidning finns att hämta på Turistbyrån.

Skördetid på Gotland

Fårönatta 19/9

Fårönatta är ett årligen återkommande kulturevenemang som arrangeras av Fårö Framtid i samarbete med företagarna på ön. Allt är öppet, musik, loppisar och mycket mer. Självklart corona-anpassat 2020.

Ett av alla ställen som har öppet under Fårönatta

Visbydagen & Kultur i natten 3/10

Första lördagen i oktober arrangeras Visbydagen för att fira den moderna världsarvsstaden Visby och som vanligt kombineras dagsprogrammet med spännande ”Kultur i natten”. Det blir vandringar, MovEat, shoppingerbjudanden, dans, musik och mycket mer. Självklart corona-anpassat 2020.

Dubbes skrönor

Berättelser från Anna och Jacob Dubbes tid. En infotainmentshow med skrönor, rykten, sånger och dagens sanningar! En föreställning på bygdegårdsturné i två akter när höstmörkret gömmer gotländska hemligheter. Förköp på Turistbyrån.

Gotland Grand National 25-26/10

Världens största motorcykeltävling arrangeras på Tofta Skjutfält varje år. 2020 genomförs tävlingen utan publik, men SVT direktsänder så det går bra att se allt digitalt.

DSC_1621

Gotländsk tryffel 13-15/11

Här är den gotländska tryffeln i fokus, mer information om årets upplaga kommer…

10091215

God mat och shopping

Visby är förmodligen Sveriges krogtätaste stad och många har öppet året runt, kombinera gärna med ett rikt shoppingutbud och mysiga caféer. Även på landsbygden finns det en hel del pärlor som har året-runt-öppet, kolla gärna öppettiderna i appen Öppet Gotland

Upptäck naturen

Varför inte vandra, cykla eller besöka öns ca 150 naturreservat (krysslista och guide till reservaten finns på Turistbyrån)

Öppet Gotland

Missa inte att ladda ner appen Öppet Gotland, där kan du se vilka restauranger, caféer, sevärdheter, gårdsbutiker mm som har öppet på ön.

Hela ön i en app

Biljetter

Evenemangsbiljetter till det mesta hittar du hos Turistbyrån, vi är ombud för bland annat Ticketmaster.