Höstens höjdpunkter

Hösten på Gotland är härlig med skiftande färger och klar, frisk luft. I naturen finner du lugn och på caféer, restauranger och butiker har du kanske lite mer utrymme än på sommaren. Men även om tempot går ner en aning har vi ett imponerande utbud av evenemang för stora och små. Här är Turistbyråns hetaste tips på vad du inte ska missa i höst!

(Vi fyller på tips kontinuerligt så håll utkik!)

Gotlands Skördefestival 7-8/9

Den 7-8 september 2019, kl 10-16, firas den gotländska skördetiden med en stor festival. Kärnan är det gotländska; dofter, smaker och traditioner. Gotland är vida känt för sitt välsmakande och stora skafferi av livsmedelsprodukter och festivalen lyfter hela kedjan från jord till bord.

Gå på marknad

Under tidig höst arrangeras flera marknader på den gotländska landsbygden med hantverk, hembakat, delikatesser, tivoli för barnen och knallar. Först ut är Slite marknad 24-25/8 följt av Kräklingbo marknad 14/9, Klinte marknad 28/9 och Hemse Torgdag 2/10.

 

Fårönatta 21/9

Fårönatta är ett årligen återkommande kulturevenemang som arrangeras av Fårö Framtid i samarbete med företagarna på ön. Allt är öppet, musik, loppisar och mycket mer!

Visbydagen & Kultur i natten 5/10

Första lördagen i oktober arrangeras Visbydagen för att fira den moderna världsarvsstaden Visby och som vanligt kombineras dagsprogrammet med spännande ”Kultur i natten”. Dagtid blir det marknad, stadsvandringar, föreläsningar och visningar av kulturhus att tillfredsställa den vetgirige. På kvällen blir det musik, teater, poesi och mycket mer.

Gotland Gastronomy

Gotländska restauranger, lokala mat- och dryckesproducenter och odlare bjuder upp till en långhelg fylld med unika evenemang, specialkomponerade menyer, gästspel, dryckesprovningar, roliga events och upplevelser i alla dess former!

GotlandsMusikens Konsertserie

Flera gånger under hösten arrangeras konserter med olika artister på Wisby Strand och runt om på ön.

 

Gotland Grand National 25-26/10

Världens största motorcykeltävling arrangeras på Tofta Skjutfält varje år.

DSC_1621

Jazzklubben

Varannan torsdag kan du gå på Jazzklubb på Munkkällaren, köp endast konsertbiljett eller kombinera med en middag i restaurangen.

Visby Wine & Beer Festival 1-2/11

Wisby Strand i samarbete med bryggerier, agenturer & producenter slår 1:a helgen i november upp portarna till 2019-års Öl & Vinmässa. Ta tillfället i akt och mingla med likasinnade samt träffa genuint kunniga bryggare & vinagenter för att lära dig mer. Mässan kommer att fyllas med över 250 produkter från hela världen och flera mikrobryggerier finns representerade. Det kommer dessutom att finnas ett varierat anpassat matutbud under hela helgen, med närvaro från lokala produkter och etablerade handlare.

Barnamördare, kyrktjuvar och mordbrännare

Det är titeln på stadsvandringen 9/11, ett av höstens alla evenemang som arrangeras av Gotlands museum.

S:ta Karins ruin

Gotland Pride

Gotlands egen Pridefestival med massor av programpunkter i regnbågens färger!

dsc02371

Gotländsk tryffel 15-17/11

15-17 november hålls årets Tryffelfestival med bland annat marknad, seminarium och middag. I Ljugarn anordnas det tryffelsafari och tryffelmiddag under flera helger i höst.

10091215

Biljetter

Evenemangsbiljetter till det mesta hittar du hos Turistbyrån, vi är ombud för bland annat Ticketmaster och Tickster!

Öppet Gotland

Missa inte att ladda ner appen Öppet Gotland, där kan du se vilka restauranger, caféer, sevärdheter, gårdsbutiker mm som har öppet på ön.