Höstens höjdpunkter

Hösten på Gotland är härlig med skiftande färger och klar, frisk luft. I naturen finner du lugn och på caféer, restauranger och butiker har du kanske lite mer utrymme än på sommaren. Men även om tempot går ner en aning har vi ett imponerande utbud av evenemang för stora och små. Här är Turistbyråns hetaste tips på vad du inte ska missa i höst!

 

Visbydagen & Kultur i natten 5-7/10

För 22:a året i rad arrangeras Visbydagen för att fira den moderna världsarvsstaden Visby och som vanligt kombineras dagsprogrammet med spännande ”Kultur i natten”. Dagtid blir det marknad, stadsvandringar, föreläsningar och visningar av kulturhus att tillfredsställa den vetgirige. På kvällen blir det skräckfilm, musik, teater, poesi och mycket mer.

 

GotlandsMusikens Konsertserie

Flera gånger under hösten arrangeras konserter med olika artister på Wisby Strand och runt om på ön.

 

Pang i bygdegården

En beredskapscabaré nådens år 2018,  204 år efter vårt senaste krig. 5 skådisar och 5 musiker drar ut på turné i det gotländska bygdegårdarna.

 

Gotland Grand National 27/10

Världens största motorcykeltävling som arrangeras på Tofta Skjutfält.

DSC_1621

 

Jazzklubben

Varannan torsdag kan du gå på Jazzklubb på Munkkällaren, köp endast konsertbiljett eller kombinera med en middag i restaurangen.

 

Visby Wine & Beer Festival

Ta tillfället i akt och mingla med likasinnade samt träffa genuint kunniga bryggare och vinagenter för att lära dig mer. Mässan kommer att fyllas med över 250 produkter från hela världen och flera mikrobryggerier finns representerade.

Musik och mat på Joda 9-10/11

Två musikaliska kvällar tillsammans med Sara Varga & Jimmy Ahlén

Gotland Pride 13-18/11

Gotlands egen Pridefestival med massor av programpunkter i regnbågens färger!

dsc02371

Gotländsk tryffel

16-18 november hålls årets Tryffelfestival med bland annat marknad, seminarium och middag. I Ljugarn anordnas det tryffelsafari och tryffelmiddag under flera helger i höst.

10091215

Living Room med Mikael Rickfors & Annika Fehling

Mat och musik på Clarion Hotel Wisby

Biljetter

Evenemangsbiljetter till det mesta hittar du hos Turistbyrån, vi är Ticketmasterombud!

Öppet Gotland

Missa inte att ladda ner appen Öppet Gotland, där kan du se vilka restauranger, caféer, sevärdheter, gårdsbutiker mm som har öppet på ön.

 

 

NULL