Korta avstånd

Gotland må vara Östersjöns största ö men avstånden är trots detta förhållandevis korta. Från norr till söder är avståndet ungefär 17 mil och på bredaste stället mäter Gotland cirka 5 mil. Korta avstånd ger korta resor. Korta resor ger mer tid att uppleva alla de sevärdheter ön har att erbjuda.

I Visby finns det i princip inget behov av fordon, möjligtvis frånsett en cykel. Den medeltida stadskärnan är som gjord för en trevlig promenad och även om man har begränsat med tid går det att uppleva de största sevärdheterna på bara några timmar. Vill man även ut på landsbygden, vilket man vill, så kan det däremot vara bra med ett fordon, vare sig det är en cykel, en bil eller varför inte en av kollektivtrafikens bussar?

Bilar ja. Gotland är på många sätt bilsemesterns förlovande land, dels på grund av de lagom korta avstånden men också för att man kan göra sin resa precis som man vill ha den. Runt om på Gotland kryllar det nämligen av loppmarknader, mysiga boendeanläggningar, caféer och mycket annat och du kan själv välja vilka du vill stanna vid. Akta dig bara så du inte stannar vid alla, då hinner du inte med resten av resan…