Fördel Gotland

En unik plats för möten – exotiskt och nära på samma gång

Gotland varit en naturlig mötesplats sedan urminnes tider och ständigt får nya besökare uppleva en miljö och kultur som inte liknar någon annan. Öbornas välkomnande av tillresta gäster i kombination med mängder av upplevelser och närheten till havet skapar en perfekt miljö för möten.

Nära till allt

Det är nära till Gotland. Hit kommer du med båt eller flyg. Färjeturen på tre timmar är ett sätt att koppla av, prata med kollegor, äta lunch eller middag och ladda upp inför det kommande mötet. Väljer man flyget går resan så fort att det knappt räknas…

Vid ankomsten till Visby tjänas restiden in i ett nafs – ALLT är nära i Visby. Inga transporter behövs. Det är promenadavstånd från färjan, cykelavstånd från flyget (ja det finns hyrcyklar på flygplatsen!) och drygt tusen hotellrum finns på nära avstånd till kongresshallen Wisby Strand som är beläget alldeles intill havet, granne med Almedalen i centrala Visby.

Upplevelser att minnas

Nära är också lokaler för fest och aktiviteter. Mingla bland skatter, skelett och bildstenar på Gotlands Museum, arrangera en oförglömlig bankett under öppen himmel i S:t Nikolai Ruin eller njut av en stadsvandring som visar spår av Visbys 1000-åriga historia. Här ges också tillfällen till matupplevelser utöver det vanliga. Flera av öns restauranger är omnämnda i White Guide.

Det händer ofta att kongresser slår deltagarrekord på Gotland, helt enkelt för att ön lockar.

Även när tiden inte tillåter storslagna upplevelser utanför mötesrummen, så är det en upplevelse att bara befinna sig i den gotländska miljön. Det händer ofta att kongresser slår deltagarrekord på Gotland, helt enkelt för att ön lockar – här får man något extra utöver själva kongressen. Dessutom gör känslan av att befinna sig på en ö att det blir lättare att tänka bort vardagen och fokusera på själva mötet, nätverkandet och kunskapsutbytet.

Erfarenhet

På Gotland finns gedigen erfarenhet av att arrangera stora möten.
Här är ett urval av kongresser som har ägt rum på Gotland sedan kongresshallen Wisby Strand invigdes år 2007:

– Riksidrottsmötet 2009
– SFOG-veckan (Svensk förening f Obstetrik o Gynekologi) 2010
– Svenska Bilsportförbundets årsmöte 2010
– Kirurgveckan 2011
– LUFT (Landstingens Utvecklingsarbete För Tobaksfrihet) 2011
– Föreningen Sveriges Kyrkogårdschefer 2012
– SMoK – Sveriges Musik och Kulturskoleråd 2013
– SSA (Samverkan Skola Arbetsliv) 2014
– Vårmöte i Perinatologi 2014
– Hyresgästföreningen 2014

Nyfiken? Kontakta oss så berättar vi mer.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

 

NULL