En naturlig mötesplats – året om

Oavsett årstid finns det mycket att upptäcka på Gotland. Här listar vi några av de viktigaste anledningarna att boka ett möte på Gotland.

Alltid nära

En dryg halvtimme från Stockholm med flyg, eller tre timmar med båt. Numera kan ni starta ert möte redan på båten, det finns möjligheter för mindre grupper och för större kongresser att starta mötet redan på båtresan.

Flyg till Visby avgår året runt från Stockholm-Bromma, Stockholm-Arlanda, Göteborg och Malmö. Sommartid finns ännu fler direktlinjer.

I Visby finns drygt 1000 hotellrum på nära avstånd till kongresshallen Wisby Strand Congress & Event.

Inte som andra

Ringmur, rosor och trånga gränder. Fiskelägen, raukar och fler lamm än du kan räkna. Bakom varje husknut väntar nya upplevelser och ibland vaknar historien upp, blir livs levande och bjuder in till fest i de medeltida ruinerna.

S:t Clemens kyrkoruin från 1000-tal är en av Visbys äldsta kyrkor.

Vi är vana att bjuda in

Gotland har en referens som alla andra saknar – Almedalsveckan i Visby! Under vecka 27 varje år samordnas drygt tjugo tusen besökare, mängder av transporter och hundratals dagliga aktiviteter. Utöver Almedalsveckan arrangeras många stora möten på Gotland, varav det största som genomförts är Kirurgveckan med 1700 deltagare.

Ta det personligt

När ni genomför ett möte på Gotland vill vi att ni får uppleva guldkornen bland allt som vår ö har att erbjuda. Här träffar ni personliga leverantörer som bjuder på äkta värme och gör allt för att du ska lämna ön förälskad; i dem eller ön eller både och!

Sparris är bara en av många grönsaker som trivs i den kalk- och syrerika jorden.

Sparris är bara en av många grönsaker som trivs i den kalk- och syrerika jorden.

Inget för den solskygge

Gotland har alltid många soltimmar och är den plats som tagit hem i särklass flest förstaplatser i solligan sedan starten 1990. Med andra ord kan man med trygghet säga att Gotland är en av de soligaste platserna i landet. Självklart regnar det ibland men ofta blir det kortare skurar och ofta kan man hitta solen på andra sidan ön.