Fördel Gotland

En unik plats för möten – exotiskt och nära på samma gång

Gotland har varit en naturlig mötesplats sedan medeltiden. Varje dag får nya besökare uppleva en miljö och ett världsarv som inte liknar någon annan. Enkelheten som möter tillresta gäster i kombination med mängder av upplevelser och närheten till havet skapar en perfekt miljö för kreativa möten.

Nära till allt

Det är nära till Gotland. Hit kommer du med båt eller flyg. Färjeturen på tre timmar är där ni börjar ert möte. Numera finns möjligheter för den lilla konferensen likväl som den stora kongressen att starta mötet på båten. Väljer man flyget så tar det trettio minuter att flyga och efter landning tjugo minuter innan start på kongresshallen.

Allt är nära i Visby. Det är promenadavstånd från färjan, cykelavstånd från flyget (ja det finns hyrcyklar på flygplatsen!) och drygt tusen hotellrum finns på nära avstånd till kongresshallen Wisby Strand som är beläget alldeles intill havet, granne med Almedalen i centrala Visby.

Upplevelser att minnas

Nära är också lokaler för fest och aktiviteter. Mingla bland skatter, skelett och bildstenar på Gotlands Museum, arrangera en oförglömlig bankett under medeltida valv i S:t Nicolai Ruin eller njut av en stadsvandring som visar spår av Visbys 1000-åriga historia. Här ges också tillfällen till matupplevelser utöver det vanliga – närodlat, ekologiskt, hållbart och prisat. Flera av öns restauranger är omnämnda i White Guide.

Det händer ofta att kongresser slår deltagarrekord på Gotland, helt enkelt för att ön lockar.

Även när tiden inte tillåter storslagna upplevelser utanför mötesrummen, så är det en upplevelse att bara befinna sig i den gotländska miljön. Det händer ofta att kongresser slår deltagarrekord på Gotland, helt enkelt för att ön lockar – här får man något extra utöver själva kongressen. Dessutom gör känslan av att befinna sig på en ö att det blir lättare att tänka bort vardagen och fokusera på själva mötet, nätverkandet och kunskapsutbytet.

Erfarenhet

På Gotland finns gedigen erfarenhet av att arrangera stora möten.

Här är ett urval av kongresser som har ägt rum på Gotland under 2019:

Hygiendagarna

Digitaliseringsdagarna

Svenska Lungcancermötet

Röda Korsets Ungdomsförbund

Röda Korsets Riksstämma

Sparbankernas Förbundsstämma

North European crayfish meeting

Dövas dag

 

Tveka inte att kontakta Gotland Convention Bureau:

frida.lindroth@gotland.se

cecilia.stalhammar@gotland.se

– Det är enkelt att mötas på Gotland