Man vid laptop i hemmiljö
/ Distansarbeta från Gotland

Distansarbeta från Gotland

Har du funderat på hur det skulle vara att bo på Gotland året runt? Kanske är det just precis nu du ska uppfylla din dröm. Den digitala vardagen är här för att stanna, och skapar helt nya förutsättningar för distansarbete i olika former på både kort och lång sikt.

Ta chansen – flytta till Gotland och ta med dig jobbet.

Gotland ligger i topp i Sverige vad gäller fiberutbyggnad, och ett hemmakontor här gör det möjligt att ha hela världen som arbetsplats. Här finns också kontorshotell och co-working spaces för den som vill ha möjlighet till kollegor och samverkan. Gotland erbjuder dessutom en spännande mix av människor och många kreativa möten. Kombinera det med unik natur, korta avstånd och ett brett utbud av aktiviteter för alla åldrar – vad väntar du på?

Läs mer

Anna flyttade med familjen till Gotland

Anna och hennes man flyttade från Stockholm till Gotland dagen efter äldste sonen tagit studenten. Beslutet hade smugit sig på dem under de år då de spenderat allt mer tid i föräldrarnas sommarhus i Katthammarsvik.

Läs artikeln

Christofer distansarbetar från ön sedan 2018

Christofer ser fördelar i att fler och fler företag har skyndat på digitaliseringen och är ganska säker på att han kommer att fortsätta jobba på distans även framöver. Det skapar möjligheter både i hans nuvarande tjänst, men även för en fortsatt karriär.

Läs artikeln

Mikael har valt Gotland som bas under pandemin

I höstas blev det nybyggda huset i Burge både hem och kontor för Micke och familjen. Under pandemin blev, vad som var tänkt som fritidshus, deras bas.

Läs artikeln

En omställning som ska gälla även efter pandemin

Maria har länge lobbat för att de anställda på Svenska Spel ska kunna jobba mer flexibelt. Nu har den förflyttningen påskyndats, och precis som många andra företag arbetar Svenska Spel med en omställning som ska gälla även efter pandemin.

Läs artikeln