/ Mat & dryck

MAT & DRYCK

Nyskapande kök, kreativa matentreprenörer och läckra råvaror från ett levande jordbrukslandskap. Inte konstigt att matälskare trivs så bra på Gotland.

På gång inom Mat & dryck

Se alla evenemang som är på gång
Kvinna som serverar mat

Den gotländska matupplevelsen som smakar gott och gör gott!

Vill du uppleva det autentiska, lokala och hållbara matgotland så ska du besöka något av dom ställen som kallar sig själva för ett ” Sustainable Plejs”.

Det är de mat och dryckesentreprenörerna som alla är verksamma på ön året om men också som passionerat brinner för god mat samtidigt som dom arbetar med stort fokus på hållbarhet för att göra gott för framtida generationer.

Sustainable Plejs

Gårdsbutiksturné på sydöstra Gotland

Sommartider är gårdsbutikstider! Nu börjar den bästa tiden för primörer på ön då det gotländska skafferiet slår upp sina portar och bjuder på godsaker hela vägen fram till hösten.Den här gången gick gårdsbutiksturnén till sydöstra Gotland; Burs, När och Lye!

Gårdsbutiksturné på sydöstra Gotland

Tips: REKO Ringen i Visby

REKO Ringen fungerar som en köp- och säljplattform mellan konsumenter och lokala matproducenter på Gotland – helt utan mellanhänder. Man beställer enkelt via REKO’s facebooksida och hämtar sina produkter på torsdagar i Visby.

Rekoring Visby
någon häller havtorn i skål
dukat bord i naturen
Blommor i korg

Edible Country

En ny möjlighet på Gotland sedan år 2020 är att boka något som kallas Edible Country. Detta är ett nationellt samarbete med Visit Sweden. Runt om i Sverige finns ett 20-tal specialbyggda bord – alla med fokus på att de är en del av naturen och man kan plocka hela eller delar av sin måltid i anslutning till platsen. På Gotland finns bordet i Salthamn.

Läs artikeln
färsk sparris
burkar med mat och kvist på bord
majs och chili i gårdsbutik

Så smakar Gotland

Gotland är en ö full av smaker och dofter. Det milda klimatet, de många soltimmarna och den kalkrika jorden ger de bästa förutsättningar för många olika typer av råvaror. Säsongen för fina primörer sträcker sig över en stor del av året.

Läs mer
appen öppet gotland
Räkmacka på Tofta Beachhouse
Rönnbär mot havsvik. Brittsommardag.

Öppet Gotland

I vår app hittar du öppna restauranger, caféer och gårdsbutiker, året runt!

Öppet Gotland
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan