/ Mat & dryck

MAT & DRYCK

Nyskapande kök, kreativa matentreprenörer och läckra råvaror från ett levande jordbrukslandskap. Inte konstigt att matälskare trivs så bra på Gotland.

Tips: REKO Ringen i Visby

REKO Ringen fungerar som en köp- och säljplattform mellan konsumenter och lokala matproducenter på Gotland – helt utan mellanhänder. Man beställer enkelt via REKO’s facebooksida och hämtar sina produkter på torsdagar i Visby.

REKO Ringen på Facebook

Gotlands skördefestival 2022

Den 3-4 september firas den gotländska skördetiden med en stor festival. Gotland är vida känt för sitt välsmakande och stora skafferi av livsmedelsprodukter och festivalen lyfter hela kedjan från jord till bord.

Gotlands skördefestival 2022

Edible Country

En ny möjlighet på Gotland sedan år 2020 är att boka något som kallas Edible Country. Detta är ett nationellt samarbete med Visit Sweden. Runt om i Sverige finns ett 20-tal specialbyggda bord – alla med fokus på att de är en del av naturen och man kan plocka hela eller delar av sin måltid i anslutning till platsen. På Gotland finns bordet i Salthamn.

Läs artikeln

Så smakar Gotland

Gotland är en ö full av smaker och dofter. Det milda klimatet, de många soltimmarna och den kalkrika jorden ger de bästa förutsättningar för många olika typer av råvaror. Säsongen för fina primörer sträcker sig över en stor del av året.

Läs mer
Räkmacka på Tofta Beachhouse
Rönnbär mot havsvik. Brittsommardag.

Öppet Gotland

I vår app hittar du öppna restauranger, caféer och gårdsbutiker, året runt!

Öppet Gotland
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan