Medeltidsveckan

Häst och tält i Östergravar

Välkommen till medeltiden

Välkommen till Medeltidsveckan 2024, 4-11 augusti! Ruinföreställningar, föreläsningar, kurser, gyckel, marknader & temaområden. Bo i vår medeltida camping och njut av världens bästa medeltid!

Medeltidsveckan 2024

Tornerspel

Tornerspel är fart och tävling, mycket spänning och kittlande underhållning! Du möts av vackra hästar med modiga riddare, lata väpnare, en vältalig härold och sist men inte minst: skickliga bågskyttar som gör allt för att roa dig!

Tornerspel i Visby
medeltida läger utanför Visby ringmur

Läs mer om Medeltidsveckan

Medeltidsveckan är medeltidsfestivalen som varje år breder ut sig över hela Visby och ut på Gotland vecka 32. Den omfattar en lång rad av aktiviteter, sevärdheter, föreläsningar, marknader, medeltidskrogar och framför allt en stor, varm och välkomnande gemenskap för alla åldrar. Alla är välkomna, i medeltidskläder eller modernt klädda, vikingar, knektar i kortbyxor och helt vanliga turister.

Medeltidsveckans hemsida

En prisvinnande digital medeltidsfestival

Den fysiska Medeltidsveckan 2020 blev inställd.
Istället anordnades en 8-dagarsfestival online som nådde globalt. För detta vann vi årets stora turismpris! När världen nu drabbats av en pandemi av medeltida slag får medeltiden helt enkelt bli modern och digital! 2020 kunde vi för första gången välkomna alla till en åtta dagars gratis livestream där vad som helst kunde hända, precis som på en vanlig Medeltidsvecka.

Läs mer