Medeltidsveckan

Välkommen till medeltiden

Välkommen till Medeltidsveckan 2022, 7-14 augusti! Se slagen mot Valdemar Atterdag i Mästerby änge och vid Visbys ringmur. Utforska tema Fantasy. Ruinföreställningar, föreläsningar, kurser, gyckel, marknader & temaområden. Bo i vår medeltida camping och njut av världens bästa medeltid!”

Besök Medeltidsveckans hemsida
medeltida soldater utanför ringmuren

Battle of Wisby – Slaget vid ringmuren

Flera hundra deltagare från nästan 20 länder återskapar återigen ett av de mest kända och sägenomspunna slagen i Sveriges historia. Under eftermiddagen har du möjlighet att vara med om något unikt. Hör slamret av hovar, klangen av stål och vinandet av pilar…

Köp biljetter
medeltida läger utanför ringmuren

Läs mer om Medeltidsveckan

Medeltidsveckan är medeltidsfestivalen som varje år breder ut sig över hela Visby och ut på Gotland vecka 32. Den omfattar en lång rad av aktiviteter, sevärdheter, föreläsningar, marknader, medeltidskrogar och framför allt en stor, varm och välkomnande gemenskap för alla åldrar. Alla är välkomna, i medeltidskläder eller modernt klädda, vikingar, knektar i kortbyxor och helt vanliga turister.

Medeltidsveckan

En prisvinnande digital medeltidsfestival

Den fysiska Medeltidsveckan 2020 blev inställd.
Istället anordnades en 8-dagarsfestival online som nådde globalt. För detta vann vi årets stora turismpris! När världen nu drabbats av en pandemi av medeltida slag får medeltiden helt enkelt bli modern och digital! 2020 kunde vi för första gången välkomna alla till en åtta dagars gratis livestream där vad som helst kunde hända, precis som på en vanlig Medeltidsvecka.

Läs mer