Tre personer promenerar på Fiskargränd i Visby
/ Kultur & nöje

KULTUR & NÖJE

Gotland sjuder av kultur; vårt rika och unika kulturarv med världsarvet Hansestaden, våra 92 medeltida kyrkor, skatter och fornlämningar. Du hittar den gotländska kulturen kort sagt överallt runt om på ön, hela året.

Upptäck öns museigårdar

Runt om på Gotland finns gamla gårdar där tiden stått stilla och du fortfarande kan känna historiens vingslag. Här får du en känsla för hur det var att leva förr i tiden eller kanske en rejäl nostalgitripp.

Upptäck Gotlands museigårdar
Barn och mormor skådar fåglar på Gotland
barn klappar ett lamm på Gotlands djurpark
Barn som leker
pappa och barn vid Folhammars raukområde

Barnens Gotland

Gotland är en ö full av upplevelser för hela familjen. Här kan ni upptäcka de spännande raukarna, klappa ulliga lamm, bada vid långa sandstränder, fascineras av de stora skatterna på Gotlands museum, se vilda hästar i Lojsta och gå i Pippis fotspår i Visby.

Barnens Gotland
person går i gräset framför en väderkvarn

Film inspelad på Fårö utsedd till en av årets tio bästa filmer av The New York Times

Fåröinspelade långfilmen Bergman Island har blivit utsedd till en av årets tio bästa filmer av The New York Times. Bergman Island är regisserad av den franska regissören Mia Hansen-Løve och är i sin helhet inspelad på Fårö.

Bergman Island
Bild från Länsteaterns uppsättning av
Teater
Dancing on the Ringmur
Dans
En person gör ett screentryck
Musik

Ett rikt kulturliv på Gotland

Ur den gotländska myllan växer och frodas författare, manusförfattare, dramatiker, skribenter, journalister, översättare, illustratörer, serietecknare. Runt om i socknarna hittar du bildkonstnärer, skulptörer, grafiker, fotografer, keramiker och konsthantverkare.

Läs artikeln
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan