/ Konst & form

KONST & FORM

Många konstnärer söker sig till Gotland för att arbeta med sitt skapande. Varför kreativiteten flödar just här finns det nog lika många svar på som det finns konstnärer på ön. Men visst är det så att närheten till havet, att omges av andra kreativa personer och tillgång till unika naturliga material betyder mycket.

På gång just nu och framöver inom Konst & Form

Se alla evenemang som är på gång

Öppna Ateljéer

Under Kristi Himmelfärdshelgen kommer Gotländska konstnärer, konsthantverkare och formgivare att hålla sina ateljéer öppna för besök. Passa på att titta på konst, prata konst och köpa konst direkt av konstnären i en av Sveriges största konstrundor.

Öppna Ateljéer 2022

Lars Lerin ställer ut i Visby

För första gången någonsin ställer Lars Lerin ut sina akvareller på ön. Utställningen kan ses hela sommaren med start 29 maj.

Lars Lerin

“Hela mitt väsen är med mig i jobbet”

Jan Sandblom drömde om att bli keramiker redan som tonåring. Mitt i livet blev det verklighet.

”Att plocka ut keramiken ur ugnen är magiskt”

Under sin bana som keramiker har Lena Scharp deltagit på ett flertal utställningar såväl i Sverige som utomlands. Hon älskar att forma i grov lera som blir till rejäla föremål.

Läs artikeln om Lena
keramik på bord
glaslampor

Gotländsk form och design

Den gotländska designen och formen hyllas ofta, även internationellt. Gotland har alltid varit en plats dit många kreativa näringar söker sig, därför har vi ett rikt designutbud med spännande material och oändlig skaparlust.

Läs mer

Gotländsk sticksöm – ett levande kulturarv

Sticksömmen är ett i allra högsta grad levande kulturarv till nytta och glädje för många. Här finns gott om stickade produkter, allt från handstickat i handspunnet garn av ull från egen gård till industriprodukter där bara formgivning och försäljning sker på Gotland.

Läs mer
Vill du synas bland listningarna? Anslut ditt företag till Gotlands Verktygslåda.
Till verktygslådan