Åsa Lindströms Keramik

Hantverk Södra Gotland
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Butik
Design
Försäljning
Keramik
Konsthantverk
Säsong
Åsa Lindström är keramiker och gick på Konstfack mellan 1984 och 1990. Efter 10 år på Rörstrand och 25 år som medlem i Blås&knåda är hon representerad på Nationalmuseet. Åsa har butik på Tjärhovsgatan 3 i Stockholm och på Gotland där hon tillsammans med sin man driver Hablingbo Creperie sedan 23 år.
Åsa Lindström har gjort konstnärliga utsmyckningar på Karolinska sjukhuset, Citybanan och på Ängbyplans tunnelbanestation. Åsa har verkstad i Gustavsberg samt en på Gotland på gården där butik samt restaurang Hablingbo Creperie ligger som hennes man Santo driver.

”Jag är min egen regissör i min produktion och arbetar utifrån känsla och lust i val av färger och mönster. Variationsmöjligheterna är oändliga vilket gör att jag efter 30 års producerande fortfarande tycker det är lika roligt! Jag älskar mitt arbete och fascineras av leran som material, av färgkrockarna och mönstren! Lera är dessutom ett fantastiskt material att jobba i. Så mjuk, stadig och formbar till nästan vad som helst, samtidigt som den har ett eget liv och ibland kan vara svår att styra. Att kunna skapa nya, moderna uttryck i ett så tidlöst material är fantastiskt!”

Åsa Lindströms Keramik

Du kanske också är intresserad av: