Eva Szentiványi–Keramik och Ateljé

Hantverk Visby
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Året runt
Butik
Design
Försäljning
Höst
Höstlov
Jul
Keramik
Konsthantverk
Kurs
Möjligt att åka buss/Hållplats inom 2 km
Öppna ateljéer
Påsk
Säsong
Skulptur
Visbydagen
Mitt i Visby finner du Ateljé Eva Szentiványi, en värld av bruksgods, skulpturer och målningar, där skönhet och funktion går hand i hand. Förälska dig i en av hennes omtyckta koppar och fat, eller varför inte fördjupa dig i lerans magiska värld genom att delta i en av Evas populära keramikkurser?
Bakom varje form Eva Szentiványi gestaltar och i varje glasyr hon blandar ligger omsorg och tanke. Hennes bruksgods är inte bara till för att användas, de är som små konstverk i sig. Som de drejade kopparna med öron som dras för hand för att få ett så skönt grepp att de kvalar in som favoritkoppen till morgonkaffet.
En av de mest karaktäristiska dragen i Evas arbete är hennes förmåga att förena det ordnade strama med det kaotiska och överraskande. Hon kallar det för ”det perfekt operfekta”. I hennes verk kan du se Gotlands natur återspeglas, som i skålarna på fot som inspirerats av horisontlinjen utanför Visby.
För den som är intresserad av att utforska keramikens värld erbjuder Eva keramikkurser för både nybörjare och mer erfarna. Besök hennes hemsida för mer information och bokning av kurser.  https://szentivanyi.se/kurser
Eva Szentiványi är utbildad på Konstfack och är en aktiv medlem i kollektivet Gotländska Konsthantverkare och Formgivare. De driver tillsammans STUK konst och form som är ett galleri och en butik på Wallers Plats 5 i Visby. Här kan du se och köpa Evas verk vid sidan av 7 andra skickliga gotländska konsthantverkares. STUK finns även som webbshop https://stukgotland.se/webbutik/
logotyp

Övrig information