JENSEN&LAB

Design Södra Gotland
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Butik
Försäljning
Hållbart
Keramik
Textil
c.jensen keramik & labvisby textilt. Vi har tidigare haft butik och verkstad i Visby sedan 2002. Nu har vi flyttat med hela verksamheten till Hablingbo. I gårdens lada har vi renoverat och byggt lokal för sommarbutik och en keramikverkstad där det kan arbetas året om.
c.jensen keramik simplicity – not too precise and constantly evolving. Produktionen görs främst i stengods och porslinslera, enkla former eftersträvas och med lågmälda glasyrer. I verkstaden arbetar jag både i stort och litet format med bruksgods i kortare och längre serier. Även en del experimentella projekt/föremål i keramik finns till försäljning i butiken. “ The ubiquity of Nordic design extends to Gotland, where the ceramist Camilla Jensen
occupies a studio-cum-store selling her delicate, artfully imperfect handmade stone
and porcelain tableware, most in pristine shades of white or jet black. The space itself,
in central Visby — all whitewashed walls and pale linen finishings — is reminiscent of
an art gallery”.  By John Wogan THE NEW YORK TIMES STYLE MAGAZINE. 
LABVISBY –  you don’t find it elsewhere. Vi arbetar främst med handvävda textilier i naturliga material från Indien. Mulmul, Kalacotton, råsilke, hampa, ull, lin. Våra kollektioner av kläder och övrig textil är småskaliga, vi älskar att lägga tid på att hitta rätt material. Vårt mål är att skapa tidlösa, mångsidiga och långvariga kollektioner styrda av kvalitet framför kvantitet. Vi respekterar och värdesätter hantverket och främjar medveten konsumtion. Vi arbetar huvudsakligen med organisationer i nordvästra och centrala Indien – Glocalweaves, Karghewale, Womenweave, Kalaswaraj och Kumbaya.sps. LABVISBY är vårt eget varumärke som vi har arbetat med sedan 2015. Våra kollektioner och andra produkter i butiken här på Hablingbo Lilla Burge hittar du bara här hos oss. 
logotyp

Övrig information

Du kanske också är intresserad av: