Länsteatern på Gotland

Teater Visby
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Höst
Höstlov
Jul
Show
Länsteatern på Gotland vill erbjuda angelägen och engagerande scenkonst med lokal förankring. Vi strävar efter att ge alla gotlänningar möjlighet att uppleva teater oavsett om det sker i i en bygdegård, skola, utomhus eller på vår egen scen i Visby innerstad. Välkommen hit till oss!
Länsteatern på Gotland drivs av en ideell förening, och har funnits sedan 1995. Då fick den fria gruppen Bryggeriteatern, som varit verksam sedan slutet av 1970-talet, länsteateruppdraget. Sedan dess är teaterns verksamhet, scen och administration inrymd i en vacker f d kyrka från förra sekelskiftet, belägen innanför den södra delen av Visby ringmur.

Länsteaterns uppdrag är att producera professionella produktioner för barn, unga och vuxna, med barn och unga som prioriterad målgrupp. Vidare att varje år få till stånd ett antal gästspel genom inhyrda professionella enskilda aktörer. 
Varje år tar vi emot gästspel från övriga landet samt producerar egna föreställningar för barn, unga och vuxna. De senaste åren har samarbetet med GotlandsMusiken (Länsmusiken) intensifierats, och resulterat i ett stort antal samproduktioner och gemensamma projekt.

Sedan 2013 innehar Länsteatern även länsdansuppdraget, vilket  innebär att vi också producerar egna professionella dansföreställningar samt tar emot både svenska och internationella dansgästspel. Vårt övergripande mål med dansen är detsamma som med teaterverksamheten; att nå ut till så många gotlänningar som möjligt och beröra och engagera dessa, samt skapa föreställningar med lokal förankring och ett globalt anspråk!

logotyp

Övrig information

Du kanske också är intresserad av: