Medeltidsveckan på Gotland

Teater Mellersta Gotland
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Familjevänligt
Festival
Gotland ställer om
Kurs
Medeltidsveckan
Medlem i Visby Centrum
Servering
Show
Medeltidsveckan på Gotland är världens främsta festival i sitt slag, och äger rum varje år på Gotland sedan 1984. Vinnare av Stora Turismpriset 2020. Tornerspel hela sommaren, festival vecka 32.
Hästen travar in på Medeltidsveckan
Medeltidsveckan är ett fantastiskt evenemang som erbjuder något för alla. En magisk plats som ger besökarna chansen att uppleva en bit av medeltiden. Medeltidsveckan på Gotland är känt för sina fantastiska uppträdanden, tornerspel och mat. Varje år drar festivalen till sig tusentals besökare som kommer för att njuta av alla aktiviteter som erbjuds.

2024 års tema på Medeltidsveckan är häst. Hästen var ett av de viktigaste färdmedlen för människor under medeltiden. Hästarna var också ett tecken på status och rikedom. Hästar har använts som rid- och dragdjur i Sverige ända sedan bronsåldern på Gotland finns en stor mängd ryttargravar och flera bildstenar som tydligt avbildar hästens användningsområden. Gotlands Museum har till ock med en hästavbildning som sin logga.

Medeltidsveckan 2024, 4-11 augusti kommer att uppmärksamma hästens roll i medeltiden med föreläsningar och workshops som fokuserar på hästens historia och betydelse. Givetvis blir det Tornerspel, käpphästar och hästparad! Medeltidsveckan 2024 är ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om hästens roll under medeltiden och att uppleva den medeltida kulturen och historien som Gotland har att erbjuda.

logotyp

Övrig information