Medeltidsveckan på Gotland

Övrigt kultur och nöje Mellersta Gotland
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Familjevänligt
Föreläsning
Försäljning
Gotland ställer om
Jul
Kurs
Medlem i Visby Centrum
sommarlovsveckan
Sustainable Plejs
Visbydagen
Weekend
Medeltidsveckan på Gotland – världens främsta festival i sitt slag äger rum varje år sedan 1984. Välkommen till våra Tornerspel under juli eller hela festivalen under första veckan i augusti/vecka 32 och Medeltida jul i december.
Hästen travar in på Medeltidsveckan
Medeltidsveckan är ett fantastiskt evenemang som erbjuder något för alla. En magisk plats som ger besökarna chansen att uppleva en bit av medeltiden. Medeltidsveckan på Gotland är känt för sina fantastiska uppträdanden, tornerspel och mat. Varje år drar festivalen till sig tusentals besökare som kommer för att njuta av alla aktiviteter som erbjuds.

2024 års tema på Medeltidsveckan är häst. Hästen var ett av de viktigaste färdmedlen för människor under medeltiden. Hästarna var också ett tecken på status och rikedom. Hästar har använts som rid- och dragdjur i Sverige ända sedan bronsåldern på Gotland finns en stor mängd ryttargravar och flera bildstenar som tydligt avbildar hästens användningsområden. Gotlands Museum har till ock med en hästavbildning som sin logga.

Medeltidsveckan 2024, 4-11 augusti kommer att uppmärksamma hästens roll i medeltiden med föreläsningar och workshops som fokuserar på hästens historia och betydelse. Givetvis blir det Tornerspel, käpphästar och hästparad! Medeltidsveckan 2024 är ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om hästens roll under medeltiden och att uppleva den medeltida kulturen och historien som Gotland har att erbjuda.

Läs mer på medeltidsveckan.se

logotyp

Övrig information