Per Hammarström Studio

Design Östra Gotland
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Året runt
Försäljning
Hållbart
Keramik
Öppna ateljéer
Skulptur
Per Hammarström är keramiker och verksam i sin studio på norra Gotland. Här formger och skapar han unik keramik i porslin och stengods. Formspråket är mjukt sensuellt i organiska former med egna framtagna glasyrer. Han utför även uppdrag för offentlig och privat utsmyckning.
Per Hammarström har varit verksam som keramiker sedan 1976 och är numera en bland de sist kvarvarande keramikerna med erfarenhet och arbete på Gustavsbergs porslinsfabrik, detta ännu medan den industriella produktionen och unika tillverkningen av konst var dominerande.  
 
 Han anställdes på Gustavsbergs studio 1976 som drejare åt formgivaren och konstnären Stig Lindberg och stengodsmästaren Bernt Friberg. Här fick han en unik möjlighet att vara lärling och utbildas, samt ta del av formgivarens idé fram till produktion. Att vara lärling och samtidigt få arbeta med några av de största formgivarna i Sverige var fantastiskt . Här fanns ett hantverk i alla led och allt fanns att lära.
 
 År 1984 öppnade han en egen studio i Strängnäs och utvecklade sitt eget formspråk och konstnärskap. 

Längtan till den Gotländska naturen fick honom att 2017 flytta verksamheten och ateljén till Hejnum, mitt på Norra Gotland. Han önskade arbeta på ett annat sätt, mer koncentrerat och framförallt ta del och leva med en fantastisk natur och miljö som i mångt och mycket avspeglar sig i hans former.
 
Pers formspråk är mjukt sensuellt i organiska former med eget framtagna glasyrer i starka och mättade färger. Han arbetar mestadels i porslin vilket innebär ett mer varsamt hanterande av materialet och porslinsmassan.
Idag arbetar han med unika objekt och utför offentliga och privata utsmyckningar på uppdrag.
Han offentliga utsmyckningar finns bland annat att se på Kavli, Eskilstuna Kommun (rondeller) Astra, Skola Södertälje.
Han har haft ett flertal utställningar både inom och utanför Sverige.

Per Hammarström Studio

Övrig information

Du kanske också är intresserad av: