Pierina Wester - Textil design och foto

Hantverk Södra Gotland
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Året runt
Butik
Design
Försäljning
Fotografi
Gotland ställer om
Hållbart
Konsthantverk
Smycken
Textil
Utställning
Pierina står för unik textil design och foto. Egen eller lokal produktion, allt i naturmaterial eller återbruk. Den röda tråden är hantverk, engagemang och personlighet. Produkterna genomsyras av det enkla och jordnära, där inspirationen hämtas från fjäll, hav, resor och mötet med människor.
Att skapa är för mig en glädje, ett val, en livsstil.  Jag vill göra ting med sinnlig skönhet och modern funktion med rötterna i traditionen.
Att välja naturmaterial som lin och ull är ett givet val. Det har också genom åren blivit alltmer återbruks-textilier som får nytt liv.

Produkterna jag skapar är fototavlor, fototryck på t ex kuddar, väskor, brickor. Även en del accessoarer som smycken, ögonkuddar, hårband mm.

Jag är uppvuxen i Jämtland,  men har nu landat här på Ön efter att ha bott både på västkusten samt Dalarna.
1987-88 gick jag på Fotolinjen på Gotlands folkhögskola i Hemse, för att senare söka till Fotohögskolan i Göteborg där jag gick 1990-92.

Under långa perioder har jag jobbat som stugvärd åt STF, då jag tillbringat många veckor mitt ute till fjälls i väglöst land. Detta har jag haft ynnesten att göra under 22 säsonger och vill ständigt återvända.
Där samlar jag kraft och inspiration, som jag sen använder i mitt skapande.

Mellan 2001-03 gick jag på Sömnadslinjen på Sätergläntan – Hemslöjdens gård i Insjön i Dalarna.
Där fick jag inspirationen, lekfullheten, traditionen, kunskapen samt en fördjupad vördnad för handens enorma möjligheter.

logotyp

Övrig information

Du kanske också är intresserad av: