Sebastian Rubach Swande

Konst Mellersta Gotland
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Måleri
Skulptur
Svensk konstnär som är bosatt i Ekeby på Gotland. Han har varit verksam i 23 år. Som konstnär arbetar Sebastian med de flesta uttrycksformer, tekniker och material men främst med skulptur och måleri.
I Ekeby kyrka under sommaren 2021 kunde man se utställning av Revelation 12:7, en större skulptur i trä av draken, St: Mikael och Kristus från uppenbarelseboken 12:7.
Läs mer:
https://www.sebastianrubach.com/vernissage

Som skulptör utgår Sebastian främst från klassisk konst (fine art) med mycket fokus på mytologiska och heroiska figurer och statyer. Många skulpturer föreställer gudar och hjältar samt mytologiska väsen bland andar och demoner. Nordisk mytologi och egyptisk mytologi är favoriter. Sebastian arbetar både i sten, trä, lera, betong och järn. Större skulpturer som kan stå utomhus skulpterar han först i lera för att sedan gjuta  i betong. På senare år har Sebastian även börjat hugga större skulpturer i trä. Mindre skulpturer görs främst i lera och gjuts i gips eller betong.

Måleriet är lite friare och där arbetas friskt med starka färger och figurativa motiv. Inspirationen kommer ofta från serieteckning och grafisk konst.

Läs mer på : https://www.sebastianrubach.com
Instagram: https://www.instagram.com/sebastianrubachswande/