Strandakar Hotell & Restaurang

Hotell Södra Gotland
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Verksamhetsbild
Året runt
Havsnära
International Travel
Konferens
Servering
Strandakar - en helhetsupplevelse i lantlig lyx. Lämna vardagens stress och må gott i lugnet och harmonin hos Strandakar. Njut av god mat och dryck, den vackra naturen och all kultur som finns i omgivningarna. Ta er tid att utforska Gotland, upptäcka naturen och njuta av friden och stillheten.
På Strandakar gör vi allt för att våra gäster ska få en oförglömlig upplevelse. Våra hotellrum är designade för att fungera som en flykt från stressen i det dagliga livet och för att ge er en helhetsupplevelse i lantlig lyx.

Strandakar ligger inbäddat i grönska med tallar runt hela byggnaden. I vår stora park finns möjlighet att spankulera och att slå sig ner på en bänk med utsikt över Herta fiskeläge eller att titta på ett par gravar från brons/järnåldern. Framförallt på våren finns det många orkidéer och vackra fåglar här. För den aktive finns det en boulebana, steggolf och kubbspel i trädgården och cyklar att hyra. Herta badstrand ligger en kilometer bort för den som är sugen på ett dopp.

Strandakar har tolv stora, lyxiga rum, alla med egen uteplats. Rummen är modernt inredda med generösa badrum.

Eftersom vi söker lugn och harmoni finns inte tv på rummen men hela anläggningen har fritt trådlöst internet för den som vill vara uppkopplad.

Vi har två restauranger i hotellet. Njut av maten i Bistro S med sin vackra innergård eller av en femrätters avsmakningsmeny i Restaurant Strandakar.  Vår fantastiska kökschef Andreas Hedman och hans team ser till att besöket i restaurang Strandakar blir en minnesvärd upplevelse. Allt är tillagat med omsorg och kvalité. I möjligaste mån använder vi lokala producenter. Vi har till exempel samarbete med Bosarve Bageri i När, Heffride gård i Burs, Dalbo gård i När  och Lammboden i Stånga. Honung och örter odlar vi själva, så de är Närodlade i dubbel bemärkelse. Vårt senaste projekt är en egen köksträdgård där vi ska odla grönsaker, bär och annat gott.

Vi erbjuder våra hotellgäster middag alla dagar.

Vår härliga frukostbuffé serveras kl 8:30 – 10:00 varje dag. Gäster som inte bor på hotellet men som önskar äta frukost hos oss måste boka plats senast kl. 15:00 dagen innan.

logotyp